Wat je nodig hebt
- 270 g vers bladerdeeg (rol)
- 4 el pesto
- 450 g gegrilde groenten (diepvries, ontdooid)
- 150 g geraspte kaas (jong belegen)
- 250 g cherrytomaten
- 75 g veldsla
- 5 el dressing balsamico
Wat je doet:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.
- Verdeel eerst de gegrilde groenten en dan de witte kaas over het bladerdeeg. Bestrijk de randen met wat water. Bak in ca. 20 min. onder het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 10 min. een halve slag.
- Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met iets meer dan de helft van de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.
Tip: Als je kinderen niet van balsamico houden kan je dit ook makkelijk weglaten, of apart serveren voor jezelf.
Lees ook: Deze preitaartjes met kip zijn zeker het proberen waard
Sanne (28) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.