Moeder die viraal ging omdat ze op het vliegveld haar baby op de grond legde vertelt haar kant van het verhaal

04.10.2017 04:55
Moeder die viraal ging omdat ze op het vliegveld haar baby op de grond legde vertelt haar kant van het verhaal

Stel je voor: je bent op het vliegveld, je hebt je twee maanden oude dochter bij je, en je vlucht heeft 20 uur vertraging. Kortom: je hebt de rotdag der rotdagen. En dan maakt er iemand zonder dat je het door hebt een foto van jou en je baby, slingert die op Facebook, en binnen de kortste keren gaat die foto viraal. Het overkwam moeder Molly Lensing. 

Molly Lensing kwam vorig jaar vast te zitten op het vliegveld tijdens een grote computerstoring van Delta Airlines. Dit zorgde ervoor dat zij en haar twee maanden oude dochter Anastasia meer dan 20 uur moesten doorbrengen op het vliegveld. Terwijl zij zaten te wachten werd er, zonder haar toestemming en ongemerkt, een foto van haar gemaakt die daarna op Facebook werd gezet.

De foto werd gemaakt door een andere reiziger, Christian Naniot. Die zag Molly zitten, met haar telefoon in haar hand terwijl haar dochter voor haar op de grond ligt. Blijkbaar vond hij het niet normaal dat ze haar baby niet vast had. In zijn post wijst hij haar daarover terecht, en over het feit dat ze op haar telefoon zit te kijken. Via een quote van Albert Einstein noemt hij haar een ‘idiot’.

Op de foto kwamen duizenden reacties, en de foto werd meer dan 65.000 keer gedeeld. Iedereen had wat te zeggen over Molly’s moederschap. Uiteindelijk kwam de foto maanden later ook bij Molly zelf terecht, toen ze inmiddels al lang en breed thuis was (en de fotograaf niet meer door haar kon worden aangesproken op zijn actie). Ineens kwam ze de foto van zichzelf tegen op Facebook, en zag ze de honderden boze, veroordelende en ronduit beledigende comments die mensen eronder hadden achtergelaten.

Molly kreeg zo veel negatief commentaar naar aanleiding van de foto dat ze ook haar kant van het verhaal wilde doen. Want de veronderstelling dat ze geen aandacht voor haar kind zou hebben gehad is dus gewoon dikke onzin. Een baby wil namelijk niet 20 uur lang vastgehouden worden. En al helemaal niet de hele tijd op schoot. Molly legt uit: “Anastasia was al urenlang vastgehouden, en had ook al uren in haar stoeltje gezeten. Mijn armen waren moe, en zij wilde even uitrekken. Daarnaast moest ik mijn familieleden laten weten waar we waren, aangezien ze al uren niks van ons hadden gehoord.’

Stel je voor dat je zo’n rotdag hebt, om vervolgens ook nog onterecht kapot gemaakt te worden op het internet, door iemand die blijkbaar geen enkel idee heeft hoe je met babies omgaat. Dat is toch bizar? Molly, die zelf in een kinderziekenhuis werkt, kreeg op een gegeven moment zo veel haatberichten dat ze bang was dat de foto haar carrière in gevaar konden brengen. Gelukkig is het tij inmiddels gekeerd. Steeds meer mensen begonnen het voor haar op te nemen onder Christians foto. Hij heeft zijn post inmiddels verwijderd.

Maar waarom kunnen we mensen niet gewoon in hun waarde laten? Vooral als we geen idee hebben van de precieze situatie? Zomaar iemand fotograferen en vervolgens op Facebook zetten is een inbreuk op je privacy, en kan verstrekkende gevolgen hebben voor degene op de foto. De fotograaf is er inmiddels door veel mensen op aangesproken, dus hopelijk denkt hij de volgende keer twee keer na voordat hij zomaar iemand op Facebook gooit.

Bron: Scary Mommy 

Lees ook: Deze ontroerende foto van een kersverse moeder met haar verloskundige ging viraal op Facebook