Moederdag: de verwachtingen versus de realiteit

Moederdag: de verwachtingen versus de realiteit
Waar reclames het beeld schetsen dat moeders op moederdag alleen maar in bed hoeven te liggen, cadeautjes uit moeten pakken en lekkere hapjes moeten eten, is de realiteit vaak net ietsje pietsje anders. Moederdag, de verwachtingen versus de realiteit:

1. Uitslapen

Verwachting: de kinderen en je partner laten je met rust, zodat jij heerlijk kunt uitslapen en pas om 10 uur stralend wakker wordt voor je welverdiende ontbijt op bed.

Realiteit: je wordt alsnog om 6 uur wakker (PAPA, PAPA GAAN WE ONTBIJT MAKEN VOOR MAMA? SLAAPT ZE NOG? EN NU DAN? EN NUUUUU?), maar het goede nieuws: je ligt in ieder geval nog wel in bed.

2. Ontbijt op bed

De verwachting: een dienblad vol lekkernijen, een grote kop koffie, een roos van je man en een mooie tekening van de kinderen

De realiteit: kinderen die op je bed springen, koffievlekken op je beddengoed, overal kruimels en Brandweer Sam op tv

Mother's Day breakfast 2.1

3. Bloemen

Verwachting: de deurbel gaat en er staat iemand voor de deur met een gigantische bos rozen of een prachtig veldboeket. Of je man of kinderen lopen er mee de kamer in. Anyway, die bloemen, ze zijn beeldschoon.

De realiteit: met een beetje geluk een bosje van de supermarkt. Een lichte teleurstelling, totdat je hoort dat de kinderen ze hebben uitgezocht. Ach, wat maakt die bos zelf dan nog uit…

Neon Daisy Bouquet

4. Wat tijd voor jezelf

De verwachting: het is moederdag, dus we laten mama zich lekker lang douchen, geven haar de tijd om zich op te tutten in de badkamer en het belangrijkste van alles: we laten haar met rust.

De realiteit: “MAM, mag ik ook in bad?” “Mam, ben je al bijna klaar?” “Mam, Tommy heeft mijn knuffel afgepakt!” “Mam, moet ik die roze jurk aan of mag ik ook die ene blauwe van Frozen?”

5. Een leuke familiefoto

De verwachting: nu de hele familie thuis is, is het natuurlijk tijd voor een leuke familiefoto. Zo’n gezellige, waarop iedereen lief naar de camera lacht. Zo’n foto die je uitvergroot en op de muur hangt. Die je in je portemonnee doet en aan al je collega’s laat zien. Weet je wel? Zo’n foto.

De realiteit: Dacht je nou echt dat je peuter zin zou hebben in een leuke familiefoto? Juist. Niet dus.

No Photo

6. Je hoeft een dag niks te doen in huis

De verwachting: je partner zorgt ervoor dat het huis een beetje op orde is én blijft. O, en jij hoeft vanavond uiteraard niet te koken, dat wordt voor je gedaan.

De realiteit: laten we het erop houden dat de dag na moederdag een soort opruimdag moet worden. En schoonmaakdag. Grote schoonmaakdag. Zoiets.

Mess

7. Een avond rust

De verwachting: je partner legt de kinderen op bed, terwijl jij je alvast installeert op de bank met een glas wijn en Netflix.

De realiteit: de kinderen willen PER SE een verhaaltje van mama en als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed ook even hun tandenpoetsen en ze instoppen. Ach, volgend jaar misschien beter?

Lees ook: Voor deze 9 moedertypes heb ik oneindig veel respect.

(Geïnspireerd op: PopSugar)

Geschreven door
More from Lisa

17 dingen die zwangere vrouwen stiekem doen (ja, jij ook)

Van de hele dag met je broek los lopen (lang leve de...
Lees verder