Moeders zijn geregeld te moe voor seks, blijkt uit het minst verrassende onderzoek ooit

13.01.2019 04:55
Moeders zijn geregeld te moe voor seks, blijkt uit het minst verrassende onderzoek ooit

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat vrouwen vaker geen zin hebben in seks dan mannen. En de voornaamste reden voor verminderd libido bij vrouwen is dat ze vaak simpelweg te moe zijn. Vooral als ze kinderen hebben. Echt waar, joh?

De resultaten van dit meest voor de hand liggende onderzoek ooit werden afgelopen week gepubliceerd in de BMJ Open. Wetenschappers onderzochten de sex drive van 4.839 mannen en 6.669 vrouwen in de leeftijd 16-74. Het onderzoekt stelt dat ‘vrouwen die in het afgelopen jaar zwanger waren geweest, een verminderde seksuele interesse vertoonden, net als vrouwen die een of meer jonge kinderen hadden.’ Sorry, maar dit hadden wij de onderzoekers ook wel kunnen vertellen, dan hadden ze die research beurs mooi in hun zak kunnen houden.

Als je net bent bevallen is seks meestal een van de laatste dingen waar je zin in hebt. Dat komt qua activiteitenlijstje net onder trampoline springen en bungeejumpen uit. Als de bevalling al niet zwaar was voor je lijf (en dan vooral daar beneden), dan is het moederschap dat wel. Hormonen, borstvoeding, wennen aan een veranderd lichaam, dat is allemaal echt wel heftig. En tja, dan voel je je niet altijd klaar voor een steamy avontuur tussen de lakens.

En als je kinderen wat ouder zijn wordt het niet per se makkelijker. Na een hele dag werken, achter peuters aanrennen, kinderen wegbrengen en ophalen, eten maken, boodschappen doen en het huishouden regelen heb je soms simpelweg de energie er gewoon niet meer voor. Dan ben je blij als je lang genoeg op je benen kan blijven staan om je tanden te poetsen, laat staan dat je dan tussen de lakens nog wat waard bent.

Helaas is hier niet echt een oplossing voor, behalve volhouden, proberen af en toe tijd te maken en deze jaren even uit te zitten. Uit het onderzoek blijkt dat bij vrouwen die de pensioenleeftijd hebben bereikt het libido weer in zijn volle glorie is teruggekeerd. Dan heb je nog iets om naar uit te kijken…

(Bron: Babble)

Lees ook: De harde waarheid over seks na kinderen (is dat er dan nog?).