Deze moeders werden ge-momshamed om de meest bizarre redenen

15.01.2019 04:55

De redactie van Buzzfeed vroeg hun lezers de meest belachelijke situatie die ze hadden meegemaakt op het gebied van mom-shaming en daar kwamen weer de heerlijkste (oftewel: belachelijkste) verhalen uit. Hebben jullie ook zo’n verhaal?

1. ‘Ik was de luier van mijn dochter aan het vervangen op de achterbank van mijn SUV, op de parkeerplaats bij de supermarkt. Op een gegeven moment kwam er een vrouw naar mij toe die mij vertelde dat ik “mijn dochter zo aanleerde zichzelf publiekelijk bloot tentoon te stellen.”

via GIPHY

2. “Mijn zoon, ons enige kind, was laatst op het kinderdagverlijf gebeten door een klein meisje. De directeur van het kinderdagverblijf gaf ons de schuld doordat we niet genoeg kinderen hadden. Ze zei ‘als hij een zusje of broertje had gehad, had hij wel geweten hoe hij met bijtende kinderen om moet gaan.'”

—hannahr409b58ff7

 

3. “Toen ik zwanger was, werd ik ge-momshamed omdat ik niet genoeg last had van ochtendmisselijkheid” 

via GIPHY

4. “Ik werd aangesproken op het feit dat ik met mijn baby buiten was. Ik was aan het lopen met mijn 4-jarige in de kinderwagen toen een oude man naar mij schreeuwde: “Mijn God! Wat doe je buiten met dat kind? Haal hem uit deze vervuilde lucht!'”

via GIPHY

5. “Ik werd ge-momshamed omdat ik mijn dochter te veel vasthield. Ze was 6 dagen oud.”

via GIPHY

6. “Toen ik zwanger was, ging ik een griepprik halen. Toen ik de praktijk uitliep snauwde een onbekende vrouw naar me: “Ik hoop dat je baby autisme krijgt!”

via GIPHY

7. “Ik werd een ‘baby-moordenaar’ genoemd omdat mijn baby’tje geen sokken aan had. Het was 27 graden buiten.”

via GIPHY

8. “Een vrouw ging laatst helemaal los op me omdat ik mijn 4-jarige zoontje mee nam naar de toiletten van het winkelcentrum. Toen ik haar vertelde dat ik het toch wel ongemakkelijk zou vinden om met hem de mannentoiletten in te gaan zei ze: “dan moet je gewoon niet het huis uit gaan zonder je man.”

—jenniferwillprechtw

9. “Ik werd ge-momshamed omdat ik een rugzak als luiertas gebruik”

via GIPHY

10. “Toen ik zei dat mijn dochter één jaar oud was, in plaats van veertien maanden.” 

—rosy051381

11. “Een oude huisgenoot van mijn vrouw vertelde haar dat onze zoon waarschijnlijk zijn hele leven lang emotionele problemen zou hebben omdat ze een keizersnede had moeten ondergaan bij zijn bevalling.” 

—thomm5

12. “Iemand vertelde mij een keer dat ik te veel make-up draag voor iemand die moeder is.” 

—sonyac4771faaac

Lees ook: Waarom bestaat er  ‘mom-shaming’; maar geen ‘dad-shaming?