Na haar scheiding is Jente (37) nu stapelverliefd op Rob

10.07.2016 00:10

Twee jaar na haar scheiding besloot Jente (37, 2 kleine kinderen) zich in te schrijven bij een datingbureau. En ja hoor… Sinds een maand is ze verliefd op Rob (42, ook 2 kleine kinderen). “Even voelde ik knieën niet meer.”

Lees ook: Jonge ouders in relatietherapie: Zijn we nog te redden, denkt u?

Ja, het was eigenlijk gelijk raak, begint Jente. Ik had me net ingeschreven en wilde eerst even een beetje rondkijken. Ik had netjes mijn profiel ingevuld, een paar leuke foto’s erbij en dacht, kom maar op! Het is best een luxe positie om vanuit je luie stoel mannen te keuren. Ik ben een single moeder van drie kleine prinsesjes en kan dus niet elke avond de kroeg in of mezelf opgeven voor allerlei leuke clubjes om Mister Right tegen het lijf te lopen. Vriendinnen die in het verleden al succes hadden gehad om op deze manier leuke mannen te scoren spoorde mij aan. Dus twee jaar na mijn scheiding, besloot ik mezelf in te schrijven op een datingsite.

Heerlijk hoor, elke dag een postvak vol gewillige mannen in mijn mailbox bij thuis komst na een lange dag werken. Ik zorgde dan dat mijn meisjes, gegeten, gebadderd, voorgelezen en doodgeknuffeld waren en daarna zakte ik weg in de hoek van mijn bank in mijn onepeace met een lekker kopje thee en…mijn ipad met al die post.

Daar stond ie, tussen allemaal andere zeer goed bedoelde vriendelijk heren. Hij keek me aan op een vage, onscherpe foto. Overduidelijk een vakantiefoto, hij was lekker bruin en zag er goed uit. Maar de meeste indruk maakte zijn blik, die raakte mij. We gingen mailen. Het begon met één mailtje per drie dagen en uiteindelijk dagelijkse chatsessies die urenlang duurde. We hadden veel gemeen, allebei gescheiden, co-ouderschap met kleine kinderen, maar ook onze humor. Ik had in tijden niet zo gelachen en dat alleen nog maar op “papier”.

Het moest ervan komen, we waren allebei wel heel erg nieuwsgierig geworden naar degene aan de andere kant van het beeldscherm. Dus ik nam de dating tips van mijn vriendinnen te harte. Spreek af op een openbaar terrein (dan ben je veilig voor als het toch een engerd blijkt te zijn) ga niet uiteten (stel je denkt bij het voorgerecht al…NEEEE) en combineer het met iets leuks doen (dat is fijn bij pijnlijke stiltes). Dus we gingen naar een mooie tentoonstelling in een fotomuseum en daarna ergens een kopje thee drinken.

Het werd een zaterdagmiddag, toevallig liepen onze kinderloze weekenden gelijk dus was het makkelijk plannen. Ooooh, wat moest ik aan? Val ik tegen, of hij? Schreef hij zijn super leuke teksten zelf of een behulpzame vriend. Na twee uur voor de spiegel sprong ik eindelijk op de fiets.

Hij stond al braaf voor de deur van het museum te wachten. Ik dacht, o jee, die foto bij zijn profiel was wel van een paar jaartjes terug. Ik bespeurde een buikje en wat minder haar. Maar die blik van die vage foto…die blik keek me aan en ik voelde even mijn knieën niet meer.

We hebben een topdag gehad, zijn humor op papier was in het echte leven nog leuker.

We zijn nu 1 maand verder, tis nog pril en we spreken nog af op de dagen dat we geen kinderen hebben. Eerst elkaar goed leren kennen en we genieten er ook erg van. Wat de toekomst brengt weten we natuurlijk niet maar we gaan er wel voor allebei. We hebben elkaar gevonden op een datingsite voor single ouders met kinderen. Je hoeft elkaar op dat vlak niks uit te leggen..

Lees ook: 7 Effecten van kinderen op je relatie (had jij ze aan zien komen?)