Naomi (31) verhuisde met haar 3 kinderen van een nieuwbouwwijk naar een weiland

22.12.2015 02:06

Dit is Naomi (31). Ze leeft met haar drie kinderen (Noeki (9), Bo (6) en Fedde (4) het echte buitenleven in een yurt (een Mongoolse tent). Ze is gescheiden en heeft haar eigen bedrijf. Elke ochtend staat ze als eerste op om de houtkachel aan te maken. Klinkt misschien een beetje hippie-achtig, maar het is eigenlijk een heel gewoon gezin. Vandaag aflevering #1: hoe ze erop kwam om in de yurt te gaan leven.
[Ad]

“Als geboren Noorse, kwam ik na een aantal omwegen 10 jaar geleden weer in Noorwegen terecht met mijn toenmalige vriend. We woonden er net 3 maanden toen ik gelijk zwanger werd van Noeki, een ‘lucky shot’. Ik ben bewust jong moeder geworden, wilde altijd al heel graag kinderen. Bovendien zijn de slapeloze nachten en het herstel van de zwangerschap veel beter te handelen als je nog jong bent. Vier jaar later werd Bo geboren. Toen hij acht maanden oud was, werd hij ziek en ik begon mijn familie en vrienden in Nederland enorm te missen. We belden natuurlijk wel veel en zagen elkaar via Skype, maar dat is toch anders dan ‘echt’ contact. Zeker als je in een moeilijke periode zit, wil je het liefst je dierbaren dicht bij je hebben. Daarom verhuisden we weer terug naar Nederland.

We vonden een huis in Ouderkerk aan de Amstel en begonnen een broedplaats voor creatievelingen in Amsterdam Zuid Oost. Ons gezin was inmiddels uitgebreid met baby Fedde. Toen hij 2 jaar was gingen mijn man en ik uit elkaar. Verdrietig, maar onvermijdelijk.
Ik moest op zoek naar een nieuwe plek. Omdat ik een enorm buitenmens ben, wilde ik het liefst op een boerderij wonen. Met een werkplaats en een workshopruimte. Maar ja, dat was en is voor mij onbetaalbaar. Ik had al eens eerder van een yurt, zo’n Mongoolse tent, gehoord en besloot dat ik dat graag wilde. Maar waar zet je zo’n ding neer? Ik belde bij boeren in de omgeving aan en na een aantal boerderijen was het ‘raak’. In een prachtig weiland, vlak bij het water en met een hoop schapen mocht ik mijn tent opzetten. Drie dagen lang hebben we – mijn vrienden en ik – keihard doorgewerkt om de yurt op te bouwen. Knus, comfortabel en waterdicht. Dat laatste was nog wel even een dingetje. Maar inmiddels heeft de yurt alweer twee winters overleefd.

Ik zou hier niet meer weg willen. Of in ieder geval, niet weg van zo’n plek als deze. Natuurlijk droom ik alsnog van een stenen huis in de natuur, maar voor nu zijn we ontzettend gelukkig met z’n viertjes in de yurt. We leven het echte buitenleven, zelfs al zitten we binnen. De yurt is net een klein schelpje waar je in zit, midden in de natuur. Je hoort de vogeltjes fluiten, de wind suizen en als het met bakken uit de lucht komt, is zelfs dat niet erg als we lekker warm binnen zitten. We hebben een houtkachel in het midden staan, waarmee het binnen tien minuten heerlijk warm is. Het is licht in de yurt als het buiten ook licht is en donker als het donker is. Dan doen we alle kaarsjes aan, zo romantisch! Het is heel knus en gezellig. Natuurlijk hebben de kinderen ook wel eens ruzie en dan is het binnen soms wel iets te klein, maar door met elkaar te praten en goed naar elkaar te luisteren lossen we dat weer op. En ze rennen hier net zo hard rondjes als in een gewoon huis hoor. Over het algemeen doen de kinderen het heel goed en leven we in harmonie. Ik ben zo trots op ze!”

Operator-hollandsnieuwe-logohollandsnieuwe is de allergrootste fan van Nederlanders die dagelijks dat stapje extra zetten voor anderen. Die net als Naomi het alledaagse verrassend goed doen. En omdat de kinderen van Naomi hun moeder graag wilden verrassen maakten ze in samenwerking met hollandsnieuwe een heerlijk avondmaal met een prachtig versierde kerstboom. Het ontroerende filmpje kun je hier bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=bJHyqWMXmC4&list=PLygWDR7XGFodjwU19WpXcqZZ0kv5rHXY8

Operator-hollandsnieuwe-logo
hollandsnieuwe
Altijd de beste telefoon en Sim Only abonnementen! ✓ Alles-uit-1-bundel ✓ Maandelijks aanpasbaar ✓ Altijd hetzelfde lage tarief. Laat je ook blij verrassen!

Dit is een gesponsored bericht. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.