Naomi leeft met haar kinderen in een yurt. “We hebben gewoon bereik hoor!”

01.01.2016 04:55

Dit is Naomi (31). Ze leeft met haar drie kinderen (Noeki (9), Bo (6) en Fedde (4) het echte buitenleven in een yurt (een Mongoolse tent). Ze is gescheiden en heeft haar eigen bedrijf. Elke ochtend staat ze als eerste op om de houtkachel aan te maken. Klinkt misschien een beetje hippie-achtig, maar het is eigenlijk een heel gewoon gezin. Vandaag aflevering #3: hoe haar dagelijks leven eruit ziet.
[Ad]

“Hoe een doordeweekse dag er hier uitziet? Heel gewoon eigenlijk; ’s ochtends sta ik een kwartiertje eerder op en maak alvast de kachel aan voordat de kindjes wakker worden. Binnen tien minuten is het altijd heerlijk warm binnen. De avond ervoor dek ik de tafel en pak ik de schooltassen in, dat scheelt weer tijd. We ontbijten en ik breng ze met de auto naar school. Dan doe ik het huishouden, werk aan mijn eigen bedrijf Lucinova of bij de boer in de buurt, waar ik ook workshops of kinderfeestjes geef. Ik doe boodschappen en om 15.00 uur haal ik de kinderen weer op. Ik probeer zo veel mogelijk niet te werken als ze niet op school zijn. Soms komt er een vriendje of vriendinnetje mee spelen. De kinderen schamen zich totaal niet voor de yurt en vinden het ook niet ‘gek’. Ze zeggen altijd: ‘het is wel ieniemini hoor, maar wel heel leuk!’ Zo schattig.

Lees ook: Naomi (31) verhuisde met haar 3 kinderen van een nieuwbouwwijk naar een weiland

De indeling van de yurt heb ik al vaak veranderd. Het is best klein, dus je moet elk stukje goed gebruiken. Er is natuurlijk een keukentje, onze bedden staan er, een bank en een tafel. Verder blijft er niet veel ruimte over. Maar ik probeer er een echt ’thuis’ van te maken. Overal liggen kleedjes en schapenvachten, er staan kaarsjes, er hangen slingers en veren en bijna alles is van hout. Als je voor het eerst in de yurt komt is het net alsof je een sprookje instapt. Zo knus, warm, huiselijk en bijna magisch voelt het aan. We hebben het hier ook enorm naar onze zin. Ik mis wel een eigen bad/douche en wc, en dat allemaal in dezelfde ruimte. Dat is toch wel het grootste verschil tussen een stenen huis en een yurt. Nu moeten we naar de schuur lopen die hier vlak achter staat. Daar doe ik ook de was. In de yurt is alleen koud water. ’s Nachts hebben we wel een potje staan hoor, we gaan niet in onze pyjama’s de kou in.

We hebben geen televisie, maar wel een computer en iPad met internet. En een mobiele telefoon. Dus zoveel verschillen we niet van een gezin in een stenen huis. Maar de kinderen spelen eigenlijk altijd buiten, ze kunnen zich heel goed zelf vermaken. Het leven hier is veel rustiger.
Als het regent gaan we binnen knutselen en soms zetten we de muziek heel hard aan en gaan we met z’n allen gek dansen. Na het eten doe ik de afwas, steken we alle kaarsjes aan, lezen en kletsen we met elkaar en breng ik de kinderen naar bed. Ik ga altijd even bij ze liggen tot ze slapen en dan heb ik even tijd voor mezelf. Ik lees, schrijf, knutsel of app met een vriendin. Net zoals iedere andere moeder!”

Operator-hollandsnieuwe-logohollandsnieuwe is de allergrootste fan van Nederlanders die dagelijks dat stapje extra zetten voor anderen. Die net als Naomi het alledaagse verrassend goed doen. En omdat de kinderen van Naomi hun moeder graag wilden verrassen maakten ze in samenwerking met hollandsnieuwe een heerlijk avondmaal met een prachtig versierde kerstboom. Het ontroerende filmpje kun je hier bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=bJHyqWMXmC4&list=PLygWDR7XGFodjwU19WpXcqZZ0kv5rHXY8

Operator-hollandsnieuwe-logo
hollandsnieuwe
Altijd de beste telefoon en Sim Only abonnementen! ✓ Alles-uit-1-bundel ✓ Maandelijks aanpasbaar ✓ Altijd hetzelfde tarief.

Dit is een gesponsored bericht. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.