Naomi’s leven voor de yurt: ‘Ik was mezelf kwijt.’

28.12.2015 04:53

Dit is Naomi (31). Ze leeft met haar drie kinderen (Noeki (9), Bo (6) en Fedde (4) het echte buitenleven in een yurt (een Mongoolse tent). Ze is gescheiden en heeft haar eigen bedrijf. Elke ochtend staat ze als eerste op om de houtkachel aan te maken. Klinkt misschien een beetje hippie-achtig, maar het is eigenlijk een heel gewoon gezin. Vandaag aflevering #2: waarom Noami rustiger wilde gaan leven.
[Ad]

“Drie jaar geleden zat ik niet lekker in m’n vel en voelde me niet goed. Ik was mezelf kwijt. Dan kan je wel een miljoen op de bank hebben staan of in een heel groot huis wonen, maar dat verandert echt niks aan de situatie. Je moet het zelf oplossen, van binnen. Er zijn periodes geweest dat ik het heel zwaar had hier. Maar het leven in de yurt, met elkaar, is mijn grote droom. Dit is de plek waar ik mezelf, met vallen en opstaan hoor, heb teruggevonden. En dat is echt een cadeau. Ik leef nu zoals ik wil leven. Ook het moederschap voer ik uit zoals ik voel dat het beste is voor mijn kinderen. Ik doe wat ik wil doen, en dat is heerlijk. Het samenzijn met z’n vieren in een kleine ruimte als deze maakt dat we heel close zijn. Dat is heel speciaal. Ik geniet intens van deze tijd om die zo dicht met mijn kinderen te mogen beleven. We voelen ons enorm rijk, ja.

Lees ook: Naomi (31) verhuisde met haar 3 kinderen van een nieuwbouwwijk naar een weiland

Elke avond als de kinderen gaan slapen, kruip ik nog even bij ze in bed. Dat is ons vaste ritueel. Ik sluip pas weer weg als ze slapen. Ze kunnen heel goed zonder mij in slaap vallen hoor, maar ik vind het gewoon gezellig en het is zo’n fijn moment van écht lichaamscontact. Noeki, de oudste, heeft een eigen bed en ik slaap samen in bed met mijn twee jongens. Dat deden mijn ouders vroeger ook. Ik heb een jonger zusje en drie broertjes. We hadden een slaapkamer waar een heel groot bed in stond, van de ene muur tot de andere muur, en waar we allemaal in pasten. We hadden ook wel een eigen kamer hoor, met een eigen bedje, maar toch sliepen we bijna elke nacht met het hele gezin samen. Er is toch niks fijners dan dat?!

Sinds we in de yurt leven, heb ik een nieuwe start gemaakt. Zo voelt het ook echt. Ik schrijf veel, vooral ’s avonds als de kinderen slapen. Dan doe ik alle kaarsjes aan en kruip ik op de bank met mijn schriftje. Ik liep al een tijdje met het idee rond om een eigen bedrijf te beginnen in bewustwording en creativiteit en dat ben ik nu ook eindelijk gaan doen. Met Lucinova organiseer ik creatieve belevingen voor kinderen en volwassenen. Ik verzorg kinderfeestjes waar we bijvoorbeeld pijl-en-bogen of toverstafjes maken van takken en veren die we in het bos vinden. Daarnaast ben ik bezig met een creatief kinderboek en wil ik lesmateriaal ontwikkelen voor kinderen over bewustwording. Ach, ik heb nog zoveel dromen.

We hebben hier geen televisie. Dat hoeft ook niet van mij. Het geeft enorm veel rust niet de hele dag maar alles te moeten volgen. Bovendien, word je er nu echt blij van? We kijken heus wel eens filmpjes, maar dat doen we dan op de iPad of computer. Ik heb een abonnement met een internetdatabundel en als die op is is het op en kunnen we de rest van de maand niet meer op internet. Ik vind dat niet zo erg. De kinderen zeuren bijna nooit om de iPad, ze kunnen zich heel goed zelf vermaken. We knutselen veel ’s avonds als we binnen zijn of lezen boekjes. Natuurlijk mogen ze van mij best wel een keer een filmpje kijken als ze moe zijn, maar dat is dan iets wat we met z’n allen doen.
Ondanks dat we hier redelijk afgezonderd leven, zijn we heus wel in contact met de buitenwereld hoor. Ik heb een mobieltje van hollandsnieuwe en ook de kinderen hebben er een waarmee ze bijvoorbeeld zelf hun vader kunnen bellen als ze dat willen, of hun tante, mijn zusje. We blijven natuurlijk wel bereikbaar!”

Operator-hollandsnieuwe-logohollandsnieuwe is de allergrootste fan van Nederlanders die dagelijks dat stapje extra zetten voor anderen. Die net als Naomi het alledaagse verrassend goed doen. En omdat de kinderen van Naomi hun moeder graag wilden verrassen maakten ze in samenwerking met hollandsnieuwe een heerlijk avondmaal met een prachtig versierde kerstboom. Het ontroerende filmpje kun je hier bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=bJHyqWMXmC4&list=PLygWDR7XGFodjwU19WpXcqZZ0kv5rHXY8

Operator-hollandsnieuwe-logo
hollandsnieuwe
Altijd de beste telefoon en Sim Only abonnementen! ✓ Alles-uit-1-bundel ✓ Maandelijks aanpasbaar ✓ Altijd hetzelfde lage tarief.

Dit is een gesponsored bericht. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.