Neem eens wat vaker een glas champagne (of wijn. of bier. of gin tonic)

Elke maandag geeft Franke, inmiddels goed getraind als moeder, advies over allerhande prangende kwesties. Deze week: waarom champagne drinken (of bier, of wijn of gin tonic) zo goed is voor moeders.

Het vrije leven, mensen wat genoten we er ooit van. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat waardeerde ik ooit mijn groots en meeslepende leven, mijn bohemienne bestaan, mijn heerlijk gênante uitgaansavonden vol drank, gezelligheid en avonturen.

Zodra je kinderen krijgt, valt het opeens heel erg mee met die avonturen. Want dan krijg je last van slaapgebrek, durf je misschien nog niet een oppas in te huren, of val je om 18.00 uur tijdens het avondeten zelf als een blok in slaap. Of ontwikkel je een spontane voorkeur voor uitjes naar de Escape Room. Allemaal heel goed mogelijk. 

Ontspannen

En dat is helemaal niet erg, en je hoort mij nu niet zeggen dat je vooral hele nachten alle kroegen in de buurt moet gaan afschuimen, maar wel: neem het er af en toe even van. Dat kan ook makkelijk overdag. En al helemaal tijdens je vakantie. Schenk jezelf en je geliefde of BFF een lekker drankje in. 

Waarom dat zo belangrijk is? Omdat het zo goed is voor moeders de vrouw om af en toe ook lekker te ontspannen. En nee, ik ben er helemaal niet op uit om je een drankverslaving aan te praten, ben je mal, maar wel om te zeggen: vergeet jezelf niet. Vergeet die ouwe kroegtijger niet die ook ergernis in je leeft. Zeker in dit monotone jaar dat je achter de rug hebt: geniet een beetje. 

Pluk de dag 

Vier het leven. We weten nu dat het kort of rampzalig eenzijdig en opgesloten kan zijn. Pluk de dag. Geef je vrienden een corona-verantwoorde knuffel. Lach, geniet, straal en wees blij. Dus schenk jezelf nog een glas bubbels in. Relax. Want dan kun je er morgen weer beter tegenaan. 

Nou ja. Overmorgen. Misschien. 

Meer tips van Franke lezen? Bestel dan hier haar nieuwe boek Ik denk dat ik het wel kan, boordevol tips voor kersverse moeders!

 

 

Openingsfoto: Helena Lopes, Unsplash 

 

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

Waarom het heerlijk is je soms weer even een puber te voelen

Af en toe is het zooo lekker om even niet die verantwoordelijke...
Lees verder