Een paar kilootjes kwijt voor de zomer? Volg dan Frankes briljante dieetplan voor moeders

13.06.2022 18:00

Schrikken jullie er ook een altijd weer een beetje van? Dat je dan toch meer dan de 2 voorgenomen oliebollen vreet en best een paar kilootjes kwijt wilt, maar dat je niet meer op de weegschaal durft te staan? Geen probleem, met Frankes briljante dieetplan voel jij je komende zomer kiplekker in je bikini. Beloofd!

Lees ook: 13 waterdichte smoezen om niet te hoeven afvallen

In een ander leven was ik misschien wel dieetgoeroe geworden. Ik heb namelijk best wel wat diëten gevolgd en weet van de hoed en de rand. Namelijk: dat ze totaal niet werken. Zéker niet als je jonge moeder bent. Waar haal je tijd vandaan om eens lekker een rondje te hardlopen in je eentje? Waar haal je de energie vandaan om op een bosje wortelen te knagen? Precies! Dat dus! Maar goed, we willen er natuurlijk wel een béétje als een #fitgirl uitzien komende zomer. Toch? Daarom bedacht ik dit speciale dieetplan voor moeders. Ik heb er een nachtje over geslapen, en het was een nacht waarin ik niet één keer door mijn peuter of kleuter werd gewekt, dus een goede. Dan hoef je niet aan mijn plan te twijfelen, bedoel ik. Dit plan is anders dan alle andere diëten die er zijn, want deze houdt wél rekening met de leefomstandigheden van de jonge moeder. Succes gegarandeerd, echt waar! Sturen jullie me foto’s van het resultaat met de hashtag #fittemoekes? Grijns.

 1. Doe zoveel mogelijk middagdutjes
  Je kunt sowieso niets met chronisch slaapgebrek, laat staan discipline kweken (al heb je voor mijn speciale dieet niet veel discipline nodig hoor, alleen gezond verstand). Van slaapgebrek word je dik, dat is wetenschappelijk bewezen. Dus dit speciale dieet voor jonge moeders en vaders begint met: slaap je slaapgebrek bij zoveel je kunt. Dat scheelt een slok op een borrel (daarover later meer).
 2. Eet alles wat je lekker vindt
  Nou denk je: die Franke is harstikke mesjogge. Jaja, dat is ook zo, maar ga even mee in mijn theorie. Je kunt uit blinde paniek voor die zomer wel opeens op allerlei oninteressant rauwkostvoer gaan knagen, maar is het lekker? Neen! Je konijn wordt er vast blij van, maar als de mensheid er blij van werd, hadden Lay’s, Mars en Unilever wel enorme zakken worteltjes en paprika in vrolijke kleurtjes verkocht. Maar dat doen ze niet: omdat ze weten, die rauwkost is niet te knagen. Dus begin er niet aan. Je bent een jonge moeder, je hebt al amper tijd om jezelf te verwennen. Dus gun jezelf dat croissantje, die dikke biefstuk, die frietjes. Alleen: houd het beschaafd. Beschaving is álles. Echt. Gewoon drie keer per dag eten. Moet voldoende zijn. En als je daarbij die pot mayo in de koelkast laat, kom je al een heel eind. Probeer het maar eens een weekje of twee.
 3. Schenk jezelf eens een lekker borreltje in
  Nu zeg ik niet: ga tot het gaatje en eindig in de lampen, maar neem een lekker wijntje of glaasje gin. Bij de meeste diëten moet je jezelf van alles ontzien, en dan ga je je daarop focussen en wat gebeurt er: denk niet aan die roze olifant en dan moet je dus de hele tijd aan die roze olifant denken en die kloterige olifant wil maar niet weg, en waarom is-ie nou roze, en kssst!!! Weg olifant en nééééééé: dan vreet je die zak chips leeg. Daarom zeg ik: denk liever niet aan die roze olifant, maar aan dat wijntje dat je zometeen voor jezelf gaat inschenken. Lekkor! Je ontspant ervan, hebt daarna minder honger en je wordt er nog vrolijk van ook. Drie vliegen in een klap!
 4. Nodig jezelf uit bij vrienden te eten
  Dan schep je namelijk nooit drie keer achter elkaar op, je rust uit omdat je zelf niet de keuken in hoeft, en met een beetje geluk krijg je zelfs die aanbevolen 200 gram groenten binnen, je wordt gelukkig omdat je je vrienden weer eens ziet. Pure win-win-win-win, dit!
 5. Hang vooral geen foto’s van dunne grietjes aan de koelkast
  Niets zo demotiverend als Victoria’s Secret Angels die je aanstaren terwijl je schuldbewust toch nog een derde keer vanillevla voor jezelf inschenkt. Jij bent geen Victoria’s Secret-model. Je bent kersverse moeder. En ja, Doutzen is ook moeder, maar die komt van een andere planeet. Dat is ook wetenschappelijk bewezen. Dus doe maar niet. Jezelf motiveren kan wel, maar daarvoor hoef je alleen het woord ‘zomer’ op je koelkast te plakken. Of waar dan ook.
 6. Ga vooral niet naar de sportschool
  #fitgirls hangen zestien uur per week in de sportschool. Het ruikt er naar zweet, het zit vol vervelende mannen die je met hun grijs bezwete joggingbroek aanstaren vanaf hun dumbells, er wordt geschreeuwd, de muziek staat er belachelijk hard en je moet er rondhuppelen in strakke pakjes die je onzeker maken. Kortom, sportscholen zijn de hel op aarde. Daar heb jij toch geen zin in? Doe het jezelf daarom vooral niet aan. Een extra lange wandeling met de baby, lekker buiten, dat is echt zoveel leuker, relaxter, gezonder. Runkeeper installeren, en wandelen, wandelen, wandelen maar. Leuk voor jou én je baby. En meer dan zat. Voor nu.
 7. Bedenk: er komt ook een zomer 2023
  Mocht je denken: die deadline voor komende zomer haal ik toch niet joh, gek in je hoofd, laat maar met die vetrollen/moekebuik/etc: wees dan gerust. Ook wetenschappelijk bewezen: in 2023 komt er weer een zomer. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En gelukkig verkoopt de HEMA genoeg fladderjurkjes en leggings waarin jij er komende zomer bijzonder kek uitziet.

Nou, dat was ‘m. Appeltje-eitje, toch? Succes met voorbereiden, dames. En vergeet niet: je bent niet de enige die zich heeft vol lopen proppen de afgelopen weken. Wij deden er net zo hard aan mee. Proost!

Tof als kraamcadeau of gewoon voor jezelf: bestel hier de boeken van Franke.