Obstakels die je moet overwinnen na een vakantie

31.08.2017 00:10

Op vakantie met het gezin? Marit doet niets liever. Goed, de vakanties waarin ze ongestoord een boek kon lezen, liggend op haar handdoek op het strand, zijn voorbij. En uit eten gaan is sinds de komst van twee kinderen ook een geheel nieuwe ervaring geworden. Maar die schok is ze inmiddels te boven. Er is echter één ding waar ze maar niet aan kan wennen. Thuiskomen. Het gezin weer in het normale ritme zien te krijgen. man, wat een obstakels.

1. Een jetlag
Hartstikke leuk hoor, zo’n exotische vakantie met het gezin. Veertien uur vliegen, maar dan heb je ook wat: tropische stranden, idyllische hutjes pal aan zee en kindjes die met bruine billetjes en gebleekte haartjes door de zon en het zeewater weer terugkeren naar huis. Maar dan begint het: een jetlag. En die is op de terugreis meestal erger dan heen. Het is 04.00, maar kleine Bobbie denkt dat het 07.00 is, wat betekent dat je de eerstkomende paar dagen zult moeten opstaan.

Boy and Empty Refrigerator

2. Een lege koelkast
Dat je midden in de nacht thuis komt en er meteen een kind begint te jengelen:  ‘Mam, mijn buik heeft  honger.’ En dat er dan alleen nog maar een beschimmeld stuk kaas in de koelkast blijkt te liggen.

LEES OOK: 8 tips om een vliegreis met een peuter door te komen 

3. Kinderen die pas om 22.00 willen gaan slapen
Heerlijk, die eindeloze zomerdagen waarop jullie pas om 20.00 aan tafel schoven bij dat ene knusse restaurant aan het strand. Paps en mams een wijntje. de kinderen in hun zwembroekjes spelend aan je voeten in het zand. Mooier wordt het leven niet. Inderdaad. Want eenmaal weer thuis, zie dan maar eens het kroost op normale tijden het bed in te krijgen.

Lost Teddy left behind on wall

4. Vergeten knuffels
Boek laten liggen in het hotel? Mwah, geen punt. Oplader achtergelaten? We kopen gewoon een nieuwe. Balthasar, het favoriete knuffelkonijn van dochterlief, vergeten? Succes. Een oproepje op social media wil nog wel eens helpen om zoekgeraakte/vergeten knuffeldieren weer terug te vinden.

5. Een gigantische berg was
De eerste paar dagen doe je nog maar één ding: wassen, wassen, wassen.

6. Kinderen die zeuren om ijsjes.
Want tja, tijdens de vakantie kregen ze ook elke dag een ijsje. En dan ook nog ijsjes die in Nederland niet te koop zijn. En al na drie dagen zit dat in hun systeem.

7De ellende die plaatsvond tijdens jullie afwezigheid
Denk: dorre planten, een vlooien- en/of muizenplaag, een vlieg die kans zag om eitjes te leggen in een vergeten plakje ham op het aanrecht en nu het bezit is van tientallen krioelende maden, beschimmelde was, een lekkage bij de bovenburen waardoor jullie houten vloer helemaal is uitgezet.

 

Open suitcase on bed

8. Koffers
Het liefst zou je het vakantiegevoel zo lang mogelijk willen vasthouden. Maar zodra je de koffers moet uitpakken weet je: nu is de vakantie echt voorbij. Koffers vol zweterige kleren, knullige souvenirs voor opa en oma, lekkende shampooflacons en goedkoop speelgoed dat je tijdens de vakantie voor de kinderen hebt gekocht en toch maar mee terugneemt naar Nederland omdat zoonlief dreigde met een woedeaanval.

9. Het normale leven begint weer
In plaats van jezelf af te vragen wat jullie vandaag eens zullen gaan doen (Strand? Tempeltje? Chillen aan het zwembad?) moet je bedenken: wat smeer ik nu weer op die boterhammen? Wie brengt de kinderen naar school en/of de crèche? Wat moeten we nu weer eten vanavond? Welkom terug in het normale leven.

LEES OOK: Op vakantie met een baby? Dan is dit het ideale huis