Oh jee! Het overwegen van botox is begonnen!

botox cosmetischechirurgie
Als er iemand plastische chirurgie, botox en andere cosmetische ingrepen verwerpelijk vond dan was het Femke wel. Haar hele leven veroordeelde ze het kunstmatig opleuken en verjongen van je uiterlijk. Maar hoe langer hoe vaker gaan de gesprekken over of het misschien toch een idee zou zijn om heel misschien wellicht één spuitje maar…

LEES OOK: De waarheid over ouder worden. Beter kunnen wij het niet verwoorden!

Laatst kwam vriendin K. een avondje eten en bubbels drinken op het dakterras van mijn nieuwe huis. Nadat de roddels, de familieperikelen en de werkstress waren doorgenomen, kwam het onderwerp op onze leeftijd. En daarna ging het van kwaad tot erger. Lees hier een verslag…en huiver:

K: “Ja, laat ik maar eerlijk zijn: ik ben gewoon over mijn hoogtepunt heen. Ik kan heel eerlijk zeggen dat ik een paar jaar geleden echt op mijn knapst was, maar het mooie is er wel af. Ik sta elke ochtend mijn huid strak te trekken…”

F. “Ik ken het. Ik vond mijn denkfronsje altijd een unieke feature van mijn gezicht, maar ik zie dat ook wel dat het inmiddels bijna de diepte van een vallei heeft gekregen.”

K: ” Ja, en dan zie ik van die 25-jarige grietjes op kantoor met hun strakke lijfjes en hun perzikhuidjes en dan denk ik: dat wil ik ook. Dus ik ben gaan googelen en ik zag dat je dus de bovenlaag van je huid kan laten weglaseren en dan krijg je ook weer zo’n perzikhuidje. Zullen we dat doen?”

F: ” Lijkt me vet eng. Gaat dat gegarandeerd goed?”

K: “Wat zeur je nou, wil je met zo’n oudewijvenhoofd blijven rondlopen?”

F: ” Ik wil vooral botox in mijn vallei en ik heb wel eens iets gehoord over een deeppeeling”

K: “Ja, maar laseren is echt hardcore. Dat moeten we doen. En dan ook een spuitje botox in frons, voorhoofdsrimpels en die plooien die van neus naar mond lopen. Die worden ook steeds erger. Oh en misschien één steekje bij mijn oor om de boel wat strakker te trekken.”

F. “Maar dan wel dat niemand ziet dat je wat hebt laten doen. Dat ze zeggen: ‘Wat zie jij er lekker fris uit!”

K.: “Ja, precies! En dat we er net perzikachtig uitzien als toen we 25 waren”

F.: “Maar toen we 25 waren hadden we ook al geen perzikhuidje”

K: “Oh ja. Nou ja. Who cares?”

LEES OOK: Waarom Vala het onzin vindt om haar kind overal mee naartoe te nemen

Geschreven door
More from Femke Sterken

Als je kind drie is en je nog steeds zwangerschapskilo’s hebt

Het is nu drieënhalf jaar geleden dat Femke beviel van zoon Max...
Lees verder