Zorgen waar (veel!) jonge moeders van wakker liggen

19.07.2016 10:30

Als moeder krijg je er met de komst van een kind een hoop kopzorgen bij. Nachtenlang kunnen wij ons drukmaken. Als ie maar niet ziek wordt. Als ie maar nooit kwijt raakt. Als er maar nooit brand uitbreekt. Man, wat houden we veel van die minimensen. Je moet er toch niet aan denken dat er ooit wat ergs gebeurt. 
(Advertorial, maar wel een heel leuke :))

Een kleine rondvraag op de moeders op onze redactie (“Waar pieker JIJ ’s nachts over?”) leidde tot de volgende puntenlijst. En nee, je hoeft je dus nergens voor te schamen, want dit denken we allemaal..

 1. ‘Stikt ie niet?’
  Je heb je baby in bed gelegd. Met een rompertje aan ligt ie in z’n slaapzakje strak ingepakt onder een laken. Maar is dat niet te warm? En wat nou als hij gaat draaien in z’n slaap en met z’n hoofd onder het lakentje komt te liggen? Of op z’n buik draait en niet meer terug kan draaien? Hij ligt wel heel stil, ademt ‘ie nog wel?
 2. ‘Zou de baby ziek worden doordat het buurmeisje met haar snotneus hem gezoend heeft?’
  Het blijft altijd een lastig ding. Hoe streng je moet zijn in die babytijd? Moet je bezoek verplichten hun handen te wassen bij binnenkomst? En mag je snotverkouden kinderen de toegang weigeren? Want och, je bent zo bang dat je kleintje een virus oppikt.
 3. ‘Oh god, de stopcontacten. HET TRAPHEKJE!!!’
  Had je je nog zo voorgenomen om op tijd te beginnen met het babyproofen van het huis, ben je toch nog de stopcontacten vergeten te bedekken met van die frontjes. En met dat traphekje moet je ook niet al te lang meer wachten wanneer je baby begint te kruipen. Dat moet echt NU!
 4. ‘Het kind eet gewoon GEEN groenten. Dat is toch niet goed?’
  Scheurbuik. Je denkt dat je kind dat krijgt als ie altijd maar weigert om die sperziebonen te eten of stelselmatig die broccoli laat staan. Maar goed, je praat jezelf moed in met al die verhalen van kinderen die groot werden op boterhammen met pindakaas.
 5. ‘Er zal toch geen brand uitbreken’
  Jarenlang ben je in slaap gevallen in een oud en krakkemikkig studentenhuis en nu woon je in een vinexwijk mét rookmelders in elk vertrek en nog lig je te stressen of ze het wel doen.
 6. ‘Maar als er brand uitbreekt…hoe kom ik dan met de kinderen zo snel mogelijk dit huis uit?’
  En waar ligt die verdomde blusdeken ook alweer? Morgenochtend gelijk aan man vragen.
 7. Is het normaal dat ie nog steeds geen ‘mamma’ zegt?
  Want alle andere kinderen in jouw omgeving van dezelfde leeftijd zeggen al mamma en pappa. En jij bent er gewoon van overtuigd dat jouw kind NOOOOIT gaat praten. Of lopen.
 8. ‘Zit de achterdeur op slot?’
  Van een kind in huis krijg je zo ongeveer controledwang, want je stelt je soms de ergste dingen voor: dat er hup hup zomaar iemand binnen komt lopen en je baby jat. Dus ja sorry, jij stapt wel twee keer per week je bed uit om te kijken of je man niet vergeten is af te sluiten.
 9. ‘Dat kleine raampje dat open staat op de kinderkamer…moet dat ’s nachts niet dicht?’
  Ja, je vindt frisse lucht heel belangrijk, maar als er een of andere gek via dat kleine raampje het grote raam openkrijgt en je kind meeneemt…dan maar liever een benauwde kamer, nietwaar?
 10. ‘Hij lijkt niet zo sociaal…straks maakt hij geen vriendjes op de kleuterschool..huhuhuuuu’
  Als je ergens bang voor bent is het wel dat je kind een buitenbeentje wordt. Zo eentje die altijd in zijn eentje op het schoolplein staat, ergens in een hoekje.’
 11. ‘Ik heb de flessen al een week niet uitgekookt…straks wordt de baby heel ziek’
  Ja, dit denk je dus echt. Nou eigenlijk denk je: straks gaat de baby dood. Want in die eerste weken is uitkoken je religie.
 12. ‘Kan dat wel? ’s Nachts de droger laten draaien? Straks maakt dat ding kortsluiting’
  Brand is toch wel je ergste nachtmerrie als jonge moeder. In feite zie je nadat je een baby hebt gekregen in elk object in je huis een potentiële brandstichter.

  Een hoop zorgen, die waarschijnlijk heel veel moeders herkennen. Helaas kan Interpolis niet al die zorgen voor je laten verdwijnen, maar wel veel. Nederland wordt al steeds veiliger, de criminaliteitscijfers dalen. Toch wordt er nog dagelijks ingebroken, ontstaat er brand of hebben mensen waterschade in en om het huis. Ook vóelen veel mensen zich niet altijd veilig. En daar wil Interpolis, samen met haar klanten, wat aan doen. Want de meeste ongelukjes of risico’s hebben we zelf in de hand en kunnen we best makkelijk op lossen. Interpolis introduceert de eerste ThuisMeester oplossing: een pakket met een slimme rook- en watermelder, een slimme lamp en een app, die je een melding geeft zodra er water lekt (of rook ontstaat) en waarmee je de lamp aan en uit kunt zetten op afstand. 10.000 klanten mogen meedoen met het experiment om je eigen huis, en Nederland, veiliger te maken. Als je nu een Woonhuis- en Inboedelverzekering bij Interpolis afsluit, dan ontvang je deze ThuisMeester oplossing ter waarde van 199 euro en doe je mee aan het experiment. Ga voor meer informatie naar de site van Interpolis.

  Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Interpolis, maar de inhoud ervan is van onszelf. De komende tijd zullen er nog wat blogs verschijnen op Me-to-We met als thema ‘Veiligheid in en om het huis’. 
  Lees hier alles over ons advertentiebeleid.