11 Oordelen over moeders die we liever niet horen – want het is al moeilijk genoeg, hoor!

12.03.2018 04:55
11 Dingen die je moet onthouden voordat je over een andere moeder oordeelt

Sorry dat we altijd te laat komen, dat ons kind soms middenin een supermarkt begint te krijsen of dat het praktisch onmogelijk is geworden om een gesprek met ons te voeren. We doen echt ons best, geloof ons!

1. Als ons kind flipt in de publieke ruimte – zoals het vliegveld of de supermarkt – wordt dan niet boos op ons. 

A baby just handed me this on my flight. I ain’t mad. from r/pics


Het is écht niet onze bedoeling om jou te irriteren – geloof ons, we voelen ons extreem ongemakkelijk in zulke situaties. Maar baby’s zijn nou eenmaal baby’s, en soms zijn ze overstuur en kan je daar zo goed als niks aan doen.

2. Als we een keer uit zijn zonder onze kinderen, en ons daarbij misschien zelfs een beetje misdragen, veroordeel ons dan niet.

De kans is groot dat we die dag minstens een keer ondergekotst of -gepoept zijn, dus we hebben het verdiend, oké?

3. Hoe wij ons kind opvoeden is niet jouw zaak

Als wij het anders aanpakken dan jij zo doen, so what? Niet jouw kind, niet jouw zorg.

4. Als je ons kind met een telefoon of tablet in een restaurant ziet, houd je afkeurende blikken dan lekker voor jezelf.

Dat een kind toevallig nu even achter een schermpje zit, betekent niet dat hij daar de godganse dag zit. En waarschijnlijk zorgt datzelfde schermpje ervoor dat datzelfde kind op dit moment niet als een maniak door het restaurant rent of gillend onder tafel ligt. Graag gedaan dus.

5. Vergeef ons de dingen waar we niets aan kunnen doen

Zoals dat we soms een beetje in onze broek plassen. Shit pee happens.

6. Als we vragen of je je handen wil wassen voordat je onze pasgeboren baby vasthoudt, doe dat alsjeblieft, no questions asked.

Het is niet dat we denken dat je vies bent. Maar het immuunsysteem van een pasgeboren baby is nog niet helemaal ontwikkeld, en we willen voorkomen dat ons bloedje iets oploopt.

7. Ons leven is compleet onvoorspelbaar, dus vergeeft het ons als we last-minute onze plannen moeten aanpassen.

Onze kinderen kunnen opeens ziek worden, of zich pijn doen. Dus als we plannen moeten afzeggen, vroeg weg moeten of te laat komen – neem dat dan asjeblieft niet persoonlijk op. We snappen dat het vervelend is, maar soms kunnen we gewoon niet anders.

8. Als je ons ‘in het wild’ tegenkomt, en we lijken niet heel blij om je te zien, neem dan van ons aan dat dat niet aan jou ligt.

Waarschijnlijk overvalt het ons dat we ineens een bekende tegen het lijf lopen, terwijl we eruitzien alsof we overreden zijn door een vrachtwagen en waarschijnlijk ergens te laat voor aan het komen zijn. Het is niet dat we het niet leuk vinden je te zien, we schamen ons alleen een beetje voor onszelf.

9. Zeg nooit ‘dat zou mijn kind NOOIT doen!’

Alle kinderen zijn verschillend, en dat een kind zich op een bepaalde manier gedraagt, betekent niet dat er iets mis is met zijn opvoeding. Het kan ook gewoon karakter zijn, of een slechte bui. We doen allemaal ons best, en dit soort opmerkingen helpen niet.

10. Soms is het heel moeilijk om een gesprek te voeren

Om een of andere reden is het ingebouwd in het mechaniek van kinderen dat ze lawaai gaan maken op het precieze moment dat hun moeder een gesprek probeert te voeren. En ja, wij vinden dat ook irritant.

11. We reageren altijd veel te enthousiast op zwangerschaps- of babynieuws

We zijn gewoon altijd blij als we nieuwe leden aan onze club kunnen toevoegen. Welkom!

Bron: Buzzfeed

LEES OOK: Aan de vrouw die mijn zoon veroordeelde om zijn roze kinderwagen