Oproep aan jonge vaders! Please, please don’t….!

01.08.2019 00:10

Jonge moeders hebben het de eerste maanden na de geboorte van hun baby niet makkelijk, maar jonge vaders ook niet. Die laatste groep maakt het zichzelf ook zo moeilijk, viel Femke op. Haar man Reinier maakte nogal wat foutjes waarvoor zij andere vaders wil behoeden. Want: óch, zoooo ergerlijk. Dus mannen! Zeg nee tegen het volgende gedrag…

 1. Het hulpeloze mannetje uithangen
  Mannen hebben hier nogal een handje van: net doen alsof ze niet weten hoe ze om moeten gaan met dingen die vanuit de oudheid voorbehouden waren aan vrouwen. Dus hoor ik nog steeds vaak: ‘Schat, hoe werkt de wasmachine?’ Nadat er een kind geboren is zul je merken dat je man een beetje onzeker is. Dat is allemaal prima, want dat ben jij ook. Als hij echter na een maand of drie nog steeds net doet alsof ie niet weet hoelang de fles in de flessenwarmer moet, is ie gewoon lui. En niet meer onzeker.
 2. Zeuren dat je je vrijheid kwijt bent
  We zijn allemaal onze vrijheid kwijt als ouders. En je vrouw nog meer dan jij. Zij is ook haar borsten en haar buik kwijt. Dus: hou op over het mislopen van je vaste kroegavondje. Die tijd komt echt wel weer. Voor ons allebei. En je bent trouwens niet de enige die baalt.
 3. Zes weken na de geboorte met een stijve piemel aan komen zetten
  Laat ons met rust. Dat het fysiek kan betekent niet dat we eraan toe zijn. Nog lange niet. Gebruik je fantasie. En je handen.
 4. Ervan uitgaan dat de nachtvoedingen sowieso voor rekening van de vrouw zijn
  Want die melk komt toch uit haar borsten? Ja ja, dat klopt allemaal, maar er bestaat ook zoiets als een kolfapparaat en als jij nu één flesje in de nacht voor je rekening neemt kan het vrouwtje zomaar vijf a zes uurtjes achter elkaar slapen.
 5. ‘Wooo, je tieten zijn nog steeds enorm’ roepen en eraan willen zitten
  Die zijn momenteel even niet van jou. Een ander heeft ze in bezit genomen en dat moet je maar even accepteren. Bovendien doen ze zeer en is iedere erotische aanraking er eentje teveel. Bleeeeghhhh.

Lees ook: Afscheidsbrief aan slaap