Pascale: “In mijn hoofd heb ik maat 36, maar de realiteit is anders”

18.03.2015 10:30
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf. Pascale (30, moeder van de vier weken oude Reeva) wil de wereld laten zien dat niet elke vrouw er na de bevalling uitziet als Doutzen. “Ik moet nog wennen aan dit nieuwe lijf.”

“Ik vind mijn mond niet zo mooi. Het is van nature een streepje, maar toen ik zwanger was, kreeg ik eindelijk volle lippen. Mijn lijf veranderde ook: in totaal kwam ik twintig kilo aan. Gelukkig is er alweer twaalf kilo af, maar ik heb er nog acht te gaan. Om striae te voorkomen heb ik mijn buik de hele zwangerschap ingesmeerd. Het hielp, maar na de bevalling zag ik dat er toch strepen zijn achtergebleven. Helaas. Ik vrees dat ik in zo’n hoge jaren zestig bikini moet gaan lopen. Dan kan ik het daaronder verbergen. Je kunt overal wat aan doen, maar striae…daar kom je niet vanaf.

_W4A9607 fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

Ik had enorm zin om kleren te gaan kopen na de bevalling, maar ik moet nog wennen aan dit nieuwe lijf. De verhoudingen zijn anders en dat vind ik best lastig. Ook vind ik mijn borsten nogal zwaar: dat merk ik vooral als ik ren. Om een beetje in vorm te komen doe ik aan Essentrics; een combinatie van pilates en yoga. Het grappige is dat ik in mijn hoofd maat 36 ben, maar als ik mezelf bekijk in een winkelruit is de realiteit anders. Ach, we zijn niet allemaal zoals Doutzen, die na twee weken alweer helemaal strak was.

Ik vind het moederschap ontzettend mooi. De bevalling viel me mee. Ik had al vrij snel volledig ontsluiting en na negen minuten persen werd mijn dochter geboren. Reeva is nog maar klein, maar ik weet nu al wel dat ik nog een kindje zou willen. Twee lijkt me heel gezellig. Meer niet, ik wil mijn kinderen wel genoeg aandacht kunnen blijven geven.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook in de Kekmama verschenen.