Bij dit restaurant moet je als moeder een keer gegeten hebben

31.12.2017 04:50
Bij dit Amsterdamse restaurant moet je als moeder een keer gegeten hebben

In een oude dansschool op de Rozengracht in Amsterdam vind je sinds 1990 restaurant Moeders. En zoals de naam al een beetje doet vermoeden, worden in dit restaurant moeders gevierd. Jonge moeders, oude moeders, oma’s, bijna-moeders (voor de zwangeren onder ons), iedereen is welkom. 

Lees ook: Als moeders als hun peuters zouden eten (HILARISCH).

De houten tafels, het vintage serviesgoed en de honderden foto’s aan de wand zorgen voor een fijne sfeer waarin elke moeder zich thuis voelt. Extra leuk, als je een fotootje van jouw moeder meeneemt, dan hangen ze hem op tussen de honderden andere lijstjes op hun wall of fame. Dat moeders in dit restaurant een speciale behandeling krijgen, blijkt trouwens niet alleen uit de naam en de fotowanden, maar ook uit de speciale acties. Zo krijgen alle jarige moeders, schoonmoeders, vriendinnen en oma’s op hun verjaardag, als ze zwanger zijn of net moeder zijn geworden een ‘special treat’. Ook Moederdag is een echte feestdag. Iedere tweede zondag van mei gaat bij het restaurant de vlag uit en worden alle moeders extra verwend.

Op het menu staan allerlei lekkere gerechten met een Hollands tintje. Denk aan een lekkere stamppot, stoofvlees of een hasjee. Perfecte winterkost dus. En alles is prima betaalbaar, voor een hoofdgerecht betaal je 15 tot 19 euro. En zorg ook dat je wat ruimte overlaat voor een toetje, want die zijn ook echt geweldig.

Moeders, Rozengracht 251, Amsterdam

Lees ook: Wij hebben dé tip voor als het regent: eten tussen de flamingo’s!

Beeld: Facebook Moeders