Post over hoe we als moeders het zelfbeeld van onze dochters bepalen gaat viraal

19.05.2017 04:55
Post over hoe we als moeders het zelfbeeld van onze dochters bepalen gaat viraal

Op 8 mei plaatste Brittney Johnson een foto van zichzelf op Facebook waarop te zien is hoe ze samen met haar 4-jarige dochter bikini’s aan het passen is. In de bijbehorende post vertelt ze over hoe ze zich die dag realiseerde hoe zij als moeder het zelfbeeld van haar dochter bepaalt. Een belangrijke boodschap, die inmiddels compleet viraal gaat. 

“Zie je dat schattige meisje in de hoek? Met haar jurk half aan en een van de bikinitops die ik had uitgekozen?” schrijft ze. “Ik stopte voor een moment om te kijken wat ze zou zeggen als ze in de spiegel keek. Ze zei: ‘Wow, ik hou van de cheetah print! Ik vind dat ik er prachtig uitzie. Vind jij ook dat ik er mooi uitzie?'”

Op het moment dat haar dochtertje die woorden uitsprak, besefte Brittney zich dat haar woorden en gedragingen een grote impact hebben op haar dochter. “Ze gedraagt zich lief als ze door het winkelcentrum loopt omdat ik haar vertel dat ze zich overal lief gedraagt. Ze is beleefd tegenover de man achter de bar omdat ze mij beleefd hoort zijn tegen onbekenden op andere plekken. Ze geeft complimenten aan mensen die ze niet kent omdat ze weet hoe fijn het voelt om ze te krijgen.”

“Wanneer we in een pashokje staan, met badkleding for all sakes, is er een kort moment waarop ik de macht heb om te zeggen: ‘wow, ik ben echt dik geworden dit jaar’ of ‘wow, ik vind dat deze kleur me heel goed staat!’ En dit zijn de woorden die in mijn dochters brein worden opgeslagen.”

Met haar post wil Brittney andere ouders stimuleren om een voorbeeld te zijn voor hun kinderen wanneer het aankomt op manieren, vriendelijkheid én zelfbeeld. “Ik ben geen size zero. Dat zal ik nooit zijn,” schrijft ze. “Maar dit lichaam maakte een ander lichaam. Ik ben sterk, ik kan dingen. En ik ben gelukkig. Ik hoef niet mooi te zijn zoals jij bent, want ik ben mooi zoals ik ben.”

“Als mijn dochter ouder wordt, en te maken krijgt met oordelen en kritiek, zal ik haar altijd herinneren aan het feit dat meisjes het knapst zijn in bikini, een badpak of een freaking huispak als ze gelukkig zijn. Want dat is het ALLER belangrijkst. En ik wil dat zij iedere dag naar zichzelf kijkt en zegt: ‘Oh, wow! Ik zie er prachtig uit!’ Want ieder meisje verdient het om zich zo te voelen.”

Lees de volledige post hier:

Lees ook: Prachtige fotoserie spoort moeders aan hun postpartum lichaam te omarmen

(Bron: Huffington Post)