Philippine bedankt haar moeder: “Dankjewel dat je bij beide bevallingen was.”

30.04.2016 13:00

Philippine, moeder van twee zoontjes (3 en 1 jaar oud), wil haar moeder graag bedanken met een kaartje. En laat Moederdag daar nou net het uitgelezen moment voor zijn.

Lieve mama,

Je weet natuurlijk allang dat wij, Reinier en ik, je eeuwig dankbaar zijn. Maar hierbij zeg ik het nog een keer tegen je; Dankjewel!

 • dat je de babykamer bij jou thuis nog eerder af had dan wij.
 • dat je er bij de bevallingen van mijn kinderen bij wilde zijn voor mij. Hoe je mij samen met Reinier door die weeën heen hebt geloodst en ik deze twee meest bijzondere momenten uit mijn leven met jou mocht delen.

PostNL

 • dat je onvoorwaardelijk van mijn twee jongens houdt.
 • en mijn jongens ook onvoorwaardelijk van jou.
 • dat je tijdens mijn zwangerschap naar elke babyzaak in Nederland met mij wilde (ook al hadden ze daar weer precies hetzelfde assortiment).
 • dat jouw thuis en mijn ouderlijk huis als een tweede thuis aanvoelt voor mijn kinderen.
 • dat ik de deur achter me dicht kan trekken als jij bij ons oppast of ik de jongens naar jou toe breng, zonder uitgebreide handleidingen mee te geven over flesjes maken, slaaptijden en wat de jongens wel/niet mogen eten.
 • dat je alles uit je handen liet vallen en James hebt opgevangen toen ik met 33 weken en weeën in het ziekenhuis lag.
 • en dat je toen ook als een dolle alle babykleertjes bent gaan wassen en strijken voor het geval Philip geboren zou worden.
 • dat je tijdens de kraamweek bijna elke dag op de stoep stond met eten en mij naar boven stuurde om te slapen.
 • dat je uren door de kamer hebt gelopen met een krijsende Philip op je arm om hem maar stil proberen te krijgen en mij even te ontlasten.
 • dat mijn jongens elke week een nachtje bij je mogen logeren zodat Reinier en ik even kunnen bijtanken.
 • en dat dat dus betekent dat jij daar een hele nacht niet slapen voor over hebt.
 • dat je altijd voor ons klaarstaat als we een oppas nodig hebben.
 • dat je mijn kinderen nooit zat bent.
 • dat je de allerliefste oma bent die er bestaat.
 • en de allerliefste moeder.

Bedankt mam!

x Philippine

 

Helpt jouw moeder je ook altijd zo goed? Stuur haar een kaartje voor moederdag op 8 mei. Bestel gemakkelijk je postzegels op Postkantoor.nl of haal ze in de winkel zodat je alles in huis hebt om je moeder te bedanken met een kaartje. PS: wil jij je moeder bedanken op Me-to-We? Stuur ons een klein blogje over haar, de mooiste drie plaatsen we op moederdag op onze site. Mailen kan hier.