Frankes briljante relatietip: Dipje? Ga naar een Escape Room!

Zodra je een kind krijgt, word je relatie op de proef gesteld. Want geef toe; de seks wordt, eh… anders, je gaat minder vaak samen de kroeg in en hebt kortom, gewoon minder tijd voor elkaar. Dat kan nog weleens een wissel trekken op je relatie. Geen nood: met deze ultieme relatietip komen jullie zo uit dat dalletje.

Mensen, om maar meteen met het beste relatieadvies ooit in huis te vallen: ga naar een Escape Room. Dat klinkt als Dark Room, en dat is ook heel leuk, alleen iets anders en niet wat ik nu in gedachten heb. Nee, de Escape Room, daar moet je zijn als je met wallen tot je kin louter bezig bent je kind te verzorgen, zonder aan jezelf te denken, laat staan aan je man. En die kan ook wel wat aandacht gebruiken, net als jij. En jij wat plezier. Daarom: relatie in een dipje? Boek die Escape Room in een wipje! Dit is waarom:

Lees ook: Vaders, ga er eens wat vaker uit ’s nachts (en red je relatie).

In een Escape room hoef je niet met elkaar te kletsen. Dus loop je op je tandvlees en kun je echt niets anders dan bedenken dan holle frases als: “Ik ben zo moe”, dan weet je dat het tijd is die bubbel te doorbreken, die vissenkom van je kop te trekken, samen iets te ondernemen. Maar omdat de Escape Room ook een soort van fictief is, is het nog nét even wat aantrekkelijker dan de rauwe werkelijkheid die buiten op je wacht. Zie het als een milde landing in the real world. Bijkomstig voordeel: je hoeft niet meteen aan de bak met spannende verhalen, diepte-interviews of vragen over de zin van het leven. Lekke rustig.

Je kunt het met zijn tweetjes doen zonder last te hebben van anderen. Dus is die kroeg nog te druk voor je, heb je geen zin te vertellen hoe ver je bent uitgescheurd of hangt er nog twintig kilo teveel zwangerschapsvet aan je lijf? Geen nood, niemand hoeft het te zien. Terwijl je tóch een uitje hebt, bevinden jullie je in een afgesloten ruimte, heerlijk toevend met zijn tweetjes. En ze draaien er muziek, al is het meer muzak, en dat is ook best prettig.

Je doet iets anders dan luiers verschonen/schepjes melk tellen/je ergeren aan de rondslingerende sokken van je teerbeminde. Dat verzetje heb je gewoon echt even nodig. Even louter denken aan de vraag: waar is de schat verstopt? Hoe komen we uit dit doolhof? Je hebt toch niet de rode blokjes op de groene geprobeerd te plaatsen, hè? Het geeft je mind een boost, zullen we maar zeggen.

Het is lekker actief, maar je hoeft er niet actief voor te zijn. Daarmee bedoel ik: je hoeft niet te rennen of andere rare fratsen uit te halen. Máár: het vereist wel een beetje brainpower om de mysteries op te lossen, en rond te lopen op zoek naar spannende attributen. Leuk!

Je merkt weer even goed wat je aan die vent van je hebt. Want slaapgebrekkig is-ie misschien niet al te sexy, maar hem nu zo bezig ziend puzzeltjes oplossend in de Matrix/casino/regenwoud, vind je hem opeens weer woest aantrekkelijk. Mannelijk. Enzo. Roarrr!

Je merkt wat een goed stel jullie eigenlijk zijn. Want jezus, wat ben je trots dat jullie samen uit kunnen vogelen wat zich in ruimte 3 bevindt, omdat jullie in ruimte 1 al samen de boel zo goed hadden geobserveerd. Dit doen jullie stukken beter dan bekvechten wie er nou weer uit mag voor een extra flesje, om 04.00 uur ‘s nachts.

Je bent trots als de missie is geslaagd. Echt trots. Tuurlijk is het ook iets om trots op te zijn als je je baby van de buikkramp heb af geholpen. Maar er samen achter komen wie de spion is, dat is ook echt vet cool. Dat geeft zo’n lekker gevoel, daar kun je samen nog maanden op teren.

Het duurt maximaal tot 23 uur, nooit later. Je hoeft je niet te verontschuldigen dat je niet meer naar die ene kroeg wilt, je gaat gewoon de Escape Room in en daarna naar bed. Had ik al verteld dat spanning en sensatie goed is voor je relatie? Dat die minder in de sleur komt als je iets avontuurlijks meemaakt? There you go! Dat ook nog! En je mag op tijd naar bed. Met elkaar. De heerlijkheid!

Dus hop, regenachtige dag deze zomer? Google Escape Room + woonplaats en boek blind een uurtje vertier. Niet verder googlen, niet discussiegroepen bekijken, niet op de reviews afgaan, gewoon doen. Anders sla je bij voorbaat de lol alweer dood.

Veel plezier, hè! Laat je me nog even weten hoe sexy, leuk en geweldig je relatie weer is? Told you soooo!!!

PS: wat doe jij om je relatie weer uit dat dipje te halen? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!

Lees ook: 31 Dingen die je tegenwoordig denkt tijdens de seks.

Nog meer lezen van Franke? Volg haar dan op Instagram

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

De 7 heilige lessen van de goed-genoeg moeder

Ook al wilde je ooit de perfecte moeder worden, gaandeweg het moederschapsproces...
Lees verder