Rowena verhuisde met haar gezin van IJmuiden naar Almere: ‘Het is geen betonnen doos, maar juist een beetje een landelijk huis’

06.09.2017 10:00

In de kamer van hun jongste zoon paste niet eens een eenpersoonsbed. Verhuistijd, dus. Rowena van Ampt (32) vertrok vanuit IJmuiden met haar man en twee kinderen naar Almere-Buiten. Waar nu iedereen een ruime slaapkamer heeft en als bonus een flinke tuin.

‘Mensen noemde onze jaren ‘30 woning in IJmuiden altijd ‘schattig.’ Het was inderdaad een schattig huis, met authentieke details en drie kleine slaapkamertjes boven. Maar onze kinderen werden groter en ons huis groeide niet mee. Het was er overvol. Met mensen maar ook met spullen. Waar moesten we al die fietsen laten, dat speelgoed, die kleren? In de kamer van onze jongste, Levi, paste niet eens een eenpersoonsbed. Dus sliep hij nog altijd in zijn meegroeibed, waar hij snel uitgegroeid zou zijn. Het was echt tijd om op zoek te gaan naar een groter huis voor het hele gezin.’

‘We wilden meer ruimte, zonder torenhoge hypotheek. Amsterdam zelf en Haarlem vielen door de hoge huizenprijzen af. Als kind woonde ik een paar jaar in Almere, met mijn ouders. Tot ik er op mijn 19e wegging om te gaan samenwonen. Ik had me er altijd goed gevoeld, al was het plan nooit om terug te gaan. Maar ik zag de laatste jaren zulke mooie, nieuwe wijken ontstaan. Groen, ruim, kindvriendelijk. Ik ging er met andere ogen naar kijken. Zou het hier misschien toch wat voor ons zijn? Het centrum was enorm gegroeid, er stonden prachtige, ruime huizen te koop, het openbaar vervoer was goed. Mijn vriend hoefde ik niet te overtuigen. Hij zag onze kinderen hier ook wel opgroeien. Met een ruime slaapkamer ook voor Levi. Dat kon hier, zonder dat we een hypotheek waar we krom voor zouden hoeven liggen. We willen ook genieten van het leven.’

‘We vonden op Funda een tussenwoning waar mijn mond van open viel. Zo ruim, zo licht, zo mooi. De houten vloer lag er al in en er was een prachtige tuin aangelegd. Op de eerste verdieping twee grote slaapkamers, op zolder nog één, met een apart washok. Het huis staat in een zijstraatje, waar alleen bestemmingsverkeer komt. We hebben onze eigen parkeerplek. De kinderen spelen in een hofje achter ons huis. Het is geen betonnen doos, maar juist een beetje een landelijk huis. Met grind in de tuin en leiboompjes. De kinderen vonden het hier vanaf dag één meteen fijn. Na de wendag op school kwam mijn dochter euforisch thuis: ‘Mam! Ik heb al twee vrienden gemaakt.’ Dat was een pak van mijn hart. Ik voel me hier ook goed. Mijn vader en zussen zijn weer lekker dichtbij. De buren zeggen elkaar hier allemaal vriendelijk gedag. Met zeven minuten ben ik met de auto in het centrum van Almere Buiten. Daar doe ik mijn boodschappen en zit mijn dochter op dansles. De natuurgebieden zijn prachtig, hier. De strandjes in de zomer heel gezellig. Het enige wat Almere nog mist is een vegan hotspot, want wij proberen grotendeels plantaardig te eten. Maar als we dat een keer willen, zijn we met de auto of de trein zo in Amsterdam.’


Dit interview is mede mogelijk gemaakt door Almere City Marketing. Almere heeft voor ieder wat wils; Of je nu stads, dorps, landelijk of juist heel exclusief wilt wonen; Almere heeft het! Om de stad goed te leren kennen, moet je de verschillende mooie plekken gewoon zelf zien en beleven.

Zaterdag 14 oktober kun je het landelijke Almere Hout ontdekken tijdens de WoonExpeditie. Wat kun je doen? Bezoek de Almeerse Woonmarkt met al het aanbod van nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels en ga langs diverse prachtige nieuwbouwlocaties zoals Vogelhorst, Overgooi, Nobelhorst en Oosterwold.

De WoonExpeditie vindt plaats tussen 12.00 – 16.00 uur. Voor meer informatie; hetkaninalmere.nl 


Fotografie: Marijn Scheeres