Sandra: “Mijn borsten waren die eerste paar maanden verboden terrein voor mijn man.”

Wij vroegen een tijdje geleden naar eerlijke verhalen over jullie seksleven. Hoe combineer je dat met het ouderschap? En hoe houd je het spannend tussen de lakens? In samenwerking met Christine Le Duc maakten wij 3 interviews met echte moeders. Dit is deel 2:

Sandra (32) en Jeroen (32) zijn de ouders van Bram (7) en Elsa (5). Sandra: “Sinds we kinderen hebben is het soms wel even zoeken naar tijd voor elkaar. Het voorspel doen we via de app, haha.”

We woonden drie jaar samen toen onze zoon werd geboren. Ik leerde Jeroen kennen in de plaatselijke snackbar waar hij werkte. Het was liefde op het eerste gezicht. Intimiteit bestond toen nog vooral uit ‘gewone sex’. Hij boven of ik boven. We deden niet veel aan variatie, maar het was prima zo. Toen ik zwanger was, werden we gedwongen om creatief na te denken. De standaard missionarishouding lukt steeds minder goed met een dikker wordende buik.

Een week voordat Bram werd geboren had ik mijn eerste ladiesnight met vriendinnen. We kregen uitleg over verschillende love toys, waar ik toen nog helemaal geen ervaring mee had. Maar omdat ik niet met lege handen naar huis wilde gaan, kocht ik toch iets. De ‘Sex and the city bunny’, een vibrator. We hebben die niet gelijk gebruikt, nee. Hoogzwanger had ik daar nog geen zin in. Nu gebruiken we hem wel regelmatig als we vrijen. Of handboeien, die liggen ook in ons nachtkastje en  zetten we ook soms in. Het geeft net dat beetje extra aan een vrijpartij. Een aanrader vind ik hoor.

Tien dagen na de bevalling hebben we voor het eerst weer gevreeën. Een beetje snel misschien? Ik weet het niet. Het bloeden was gestopt en ik had echt weer zin. We hebben het natuurlijk wel heel voorzichtig gedaan. Mijn man nam alle tijd, hij was ontzettend lief. Hij mocht alleen niet aan mijn borsten komen, die waren absoluut verboden terrein. Ik gaf borstvoeding en er kwam dus melk uit. Daarnaast waren ze enorm gevoelig. Als hij er alleen al naar keek begon ik de gillen. Omdat allebei de kinderen de eerste tijd bij ons op de kamer sliepen moesten we het heel zachtjes doen. Ik was zo bang dat ik per ongeluk teveel geluid zo maken en de baby wakker zou worden.

Zodra je moeder wordt, kom je zelf op de laatste plaats. Je zet je kinderen – logisch – op 1. Maar om goede ouders te kunnen zijn is het belangrijk om goed naar jezelf te luisteren en tijd vrij te maken voor elkaar zodat je niet in een sleur terecht komt. Daar waken wij echt voor. We plannen geregeld leuke dingen samen. Jeroen appt mij dan bijvoorbeeld of ik oppas kan regelen omdat hij een romantisch diner voor ons tweeën heeft gepland. Ik stuur hem wel eens een foto van mijn decoletté terug. Of net een klein stukje kant van mijn slip. Zo winden we elkaar alvast een beetje op via de app en weten we zeker dat we die avond tussen de lakens kruipen.

De tropenjaren hebben wij nu wel gehad, hoewel er heus nog wel eens een gebroken nacht is als een van de kinderen ziek is. Maar die tijd vol slapeloze nachten is gelukkig voorbij. Onze zoon was een slechte slaper en heeft tot hij anderhalf jaar oud was bij ons in bed geslapen. Ik kon hem gewoon niet laten huilen. Net na zijn eerste verjaardag werd ik zwanger van Elsa. Omdat Brammetje in ons bed lag, deden wij het vaak op de bank. Gaat ook prima, haha.”


Het eerste deel van deze interviewserie lees je hier:
Paula: “Ik ben bang dat de kinderen opeens aan ons voeteneind staan.”

cld

Dit interview is tot stand gekomen in samenwerking met Christine Le Duc. Hier vind je de mooiste lingerie en verrassende lovetoys. Voor als jij ook op zoek bent naar meer spanning tussen de lakens. Stijlvol en classy. Dan moet je bij Christine Le Duc zijn. Is jouw nieuwsgierigheid gewekt? Neem dan een kijkje in de webshop en bestel (vanaf minimaal 25 euro) met 15% korting: ME2WECLD15.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid. 

 

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Nachtangst bij peuters: Pavor Nocturnus

Denk je dat je de slapeloze nachten van de babytijd achter de...
Lees verder