Schoencadeautjes waar je kind blij van wordt (en de wereld ook!)

18.11.2020 11:47

Sinterklaas is een feest voor iedereen. Daarom gingen we op zoek naar een aantal tips die niet alleen leuk zijn voor je kind, maar ook voor de makers, het milieu of de wereld. Zo heeft iedereen een fijne Sinterklaas!

1. Het vrolijke speelgoed van Liliputiens

Het fijne Belgische speelgoedmerk Liliputiens bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren hebben ze een nieuwe collectie uitgebracht, vol met bekende en nieuwe karakters. Marius de Neushoorn en
Alice de Vos krijgen nieuwe vrienden zoals Ignace het Ezeltje, Rosalie de Koe en haar bestie Yvon het Schaap. Dit vrolijke speelgoed is helemaal pedagogisch verantwoord, en bovendien duurzaam ontwikkeld met 100% gerecycled polyester vulling. Wat wil je nog meer?

2. Puzzelen voor het goede doel

Sinterklaaspuzzel - 88 stukjes - Prinses Máxima Centrum Foundation

Deze prachtige Sinterklaaspuzzel is niet alleen leuk om samen te maken, 100% van de netto opbrengst gaat naar De Prinses Máxima Centrum Foundation, die zich inzetten tegen kinderkanker. De puzzel komt in een vrolijke opbergdoos, en is voor € 16,95 te bestellen op www.sinterklaaspuzzel.nl of via Bol.com.

3. Iedereen mag meespelen bij Lovevery

Lovevery (spreek uit: Love – every) is een nieuw speelgoedmerk wat speelgoed maakt gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende ontwikkelingsstadia van kinderen. Het prachtige speelgoed is niet alleen vervaardigd van duurzame materialen, het leert ouders hoe zij het beste – al spelenderwijs – kunnen communiceren met hun kinderen dankzij een uitgebreide toegevoegde uitleg. In 2018 werd het door Time Magazine uitgeroepen tot het meest innovatieve babyspeelgoed van dat jaar.

4. Heerlijke kleding van Maed for Mini

Cosy outfit for this boy ✨ #maedformini #easylikesundaymorningcollection

Geplaatst door maed for mini op Dinsdag 3 november 2020

Maed for mini is een geweldig kledingmerk uit Rotterdam, wat duurzame kleding maakt voor kinderen tussen de 0 en de 10 jaar. Ze hebben een heerlijke winkel in Rotterdam (Botersloot 42-A), en een handige online shop. Pas op, heeeeel gevaarlijk voor je portemonnee!

5. Koop een chocoladeletter van de Sinterklaasbank

Een chocoladeletter in de schoen mag natuurlijk niet ontbreken. Een chocoladeletter van De Sinterklaasbank smaakt bovendien extra lekker. Als je die koopt, gaat er namelijk direct geld naar gezinnen die niet genoeg geld hebben om Sinterklaascadeautjes te kopen. Zo zorg je ervoor dat de Sint niemands huis stilletjes voorbij rijdt dit jaar.

Laatste tip. Koop zo veel mogelijk in de winkel, of van lokale ondernemers. Dit zorgt ervoor dat er niet de hele dag pakketbezorgers aan- en af hoeven rijden (=minder uitstoot), en het steunt direct de winkeliers die het hardst getroffen zijn door de gevolgen van de coronacrisis. Dubbel winst!

Hebben jullie nog meer leuke tips en fijne adresjes voor Sinterklaascadeaus? Laat het ons dan weten via Facebook.