Dit interactieve boek is het perfecte kado voor pakjesavond of onder de boom

27.11.2017 11:00

In de categorie ‘leerzame cadeautjes die ook nog eens superleuk zijn’ is dit een aanrader: het VTech MagiBook. En wij (Philippine met zonen James (4) en Philip (2)) mochten er eentje testen…

Vorige week woensdag was het zo’n lange druilerige woensdagmiddag waarin iedereen maar wat rondhangt op de bank, het met bakken uit de lucht komt vallen en ze elkaar in de haren vliegen om het minste of geringste. Zo’n middag waar geen einde aan lijkt te komen. Totdat: de bel gaat en de postbode op de stoep staat met een pakketje voor de jongens. Saved by the bell, letterlijk. Gegil en gejuich: een cadeau van VTech!

“Een computer!”, roept de één. “Aan, aan, aan!!”, roept de ander. Het MagiBook van VTech moet eerst geïnstalleerd worden voordat we ermee aan de slag kunnen gaan. We koppelen het ding aan de computer, waarop de stem op het MagiBook je door de download heen praat. Appeltje eitje, kind kan de was doen. Een klein half uurtje later staan alle geluiden van de juiste activiteitenboeken erop (die kun je er los bijkopen en selecteer je in het Explor@ Park van VTech) en kunnen we het MagiBook gebruiken.

Oké, toegegeven, na een kleine ruzie wie er het eerste mee mag spelen zit James uiteindelijk – onder toeziend oog van zijn broertje – aan tafel met het Magibook voor z’n neus. Er wordt druk geklikt, geroepen (“daar, die groene!”) en ge-highfived als het hoera-geluidje klinkt. Zelfs het (bijna-)dagelijkse televisiemoment wanneer ik aan het koken ben wordt vergeten omdat de jongens druk bezig zijn met hun computer. Inmiddels zijn ze verkast naar de tipi en roepen ze wanneer ik ze vraag of ze aan tafel willen komen zitten omdat we gaan eten vanuit de tent: “Nee, we zijn nog even aan het werk in ons kantoor.”

Met het bijgeleverde activiteitenboek Een dag uit het dagelijks leven kunnen kinderen vanaf 2 jaar op een speelse manier kleuren, vormen, cijfers, dieren en nog veel meer ontdekken. Met de magische pen tik je op alles wat je ziet in het boek en vervolgens vertelt een vriendelijke vrouwenstem precies wat je moet doen. Er zijn twee niveau’s: eerst verken je met de groene ster de pagina in het activiteitenboek en daarna doe je met de oranje ster de opdrachten (bijvoorbeeld: welke sleutel past op de groene kist, zoek de poes in het klaslokaal en wijs het vierkant aan). Er kunnen verschillende activiteitenboeken bij gekocht worden met verschillende onderwerpen. Heeft je kind een bladzijde ‘uitgespeeld’ dan kan hij/zij een sticker verdienen, wat extra belonend werkt. En niet geheel onbelangrijk: de liedjes, geluiden en muziek die je tijdens de activiteiten hoort zijn niet eens zo irritant én het geluid kan zachter. Als het echt zat bent zet je je kind een koptelefoon op (of: bijvoorbeeld wanneer je met het vliegtuig op reis gaat – want er zit een aansluiting op).

                       

Het activiteitenboek van VTech is Genomineerd voor het speelgoed van het jaar 2017, en dat snap ik. Want leuk én leerzaam tegelijk, welke ouder wil dat nu niet?! Voor kinderen die al naar de basisschool gaan is het MagiBook ideaal om de letters te oefenen en opdrachtjes te maken over bijvoorbeeld welk jaargetijde het nu is of wat de verschillende voorwerpen zijn en voor kinderen jonger dan 4 is het een goede voorbereiding op het straks naar school gaan. Officieel geschikt vanaf 2 jaar oud, alhoewel ik dat wel nog te jong vind om er echt zelf mee te spelen. Maar dan is het uiteraard ook leuk om samen met je kind de pagina’s te ontdekken. De komende vrije woensdagmiddagen zullen hier thuis hopelijk eventjes zonder verveling zijn. Wij oefenen en spelen nog even door! En voor alle ouders die nog geen idee hebben wat jullie dit jaar nou weer moeten vragen aan de Sint of Kerstman: scoor als de wiedeweerga het MagiBook!


Dit artikel is een samenwerking met VTech, maar de inhoud is 100% van ons. Met dit MagiBook ontdek je cijfers, kleuren, dieren, oorzaak & gevolg en nog veel meer. Met de verschillende activiteitenboeken valt er elke keer weer iets nieuws te ontdekken en te leren. Voor kinderen vanaf 2 jaar.
Voor meer informatie over het MagiBook van VTech klik je hier.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid