Suus: “Mama bedankt! Dat mijn bedrijf goed loopt, komt door jou.”

Suus Dekkers (41, gescheiden) besloot vorig jaar haar baan op te zeggen om haar droom achterna te jagen: een eigen evenementenbureau. Ze werkt nu vijf dagen per week en haar moeder is haar redder in nood. Zij past twee vaste dagen op Suus’ kinderen (Ben van 7 en Noa van 4) en staat altijd voor haar klaar.

Lieve mam,

Ik zeg het niet zo vaak tegen je, maar je bent echt de allerliefste. Hoevaak jij mij het afgelopen jaar gered hebt…dat is ontelbaar. Ik zou voor mezelf beginnen, omdat ik dan flexibeler zou zijn. Het is er echter op neer gekomen dat ik meer uren dan ooit maak. Dat is niet erg, ik vind het hartstikke leuk, maar als single moeder van twee kinderen heb je dan wel echt extra hulp nodig. Anders red je het niet. Wat was ik blij dat je aanbood om twee vaste middagen in de week op te passen. Ik kan momenteel het geld voor naschoolse opvang echt niet missen en die zorg heb jij me uit handen genomen. Wat ben ik je daar dankbaar voor.

Natuurlijk zijn de kinderen ook geregeld bij hun vader, maar op de dagen dat ze bij mij zijn en eigenlijk naar school horen te gaan, gebeurt er best vaak iets onverwachts waarop ik dan moet anticiperen. Noa was deze winter veel ziek en ik kon het me niet permitteren om afspraken met potentiële klanten af te zeggen, dus húp, ik belde jou maar weer. Volgens mij heb je geen enkele keer ‘nee, ik kan niet’ gezegd. Tandartsafspraken, schilderclubjes…je zegde het allemaal af om mij te helpen. Werkelijk mam, dat mijn bedrijfje nu al best goed loopt, komt mede door jou. Want ik had de mogelijkheid om het op te bouwen. Ondanks studiedagen op school, en twee kinderen die midden in de week ineens thuis bleken te zijn. Jij stond met liefde pannenkoeken voor ze te bakken. En als ik ‘s avonds eens een zakelijk etentje had was je ook niet te beroerd om op te passen en vervolgens te blijven slapen.

Je zegt dat je het met liefde doet en dat weet ik ook wel, maar af en toe is het ook goed om te horen dat je gewaardeerd wordt, toch? Mam, dankjewel! Ik zou niet weten wat ik zonder je zou moeten! Ik hou van jou!

Liefs,

Suus

Lees ook: Barbara bedankt haar moeder

Helpt jouw moeder je ook altijd zo goed? Stuur haar eens een kaartje. Bestel gemakkelijk je postzegels op Postkantoor.nl of haal ze in de winkel zodat je alles in huis hebt om je moeder te bedanken met een kaartje.
Deze serie kwam tot stand in samenwerking met PostNL.

Geschreven door
More from Femke Sterken

7 manieren waarop mijn peuter thuis de baas is

Als je een kind krijgt, denk je dat jij en je partner...
Lees verder