Deze tekeningen laten de eenzaamheid en het verdriet zien als je moeilijk zwanger wordt

22.08.2017 04:50

Als je graag zwanger wilt worden maar dit niet lukt, kan dit een heel verdrietige ervaring zijn. Buitenaf zien mensen het vaak niet aan je, maar van binnen ga je langzaam kapot. Dit ervoer ook Alison Wong, nadat het haar niet goed lukte om voor de tweede keer zwanger te worden, en ze te kampen kreeg meerdere miskramen. 

De moeder uit Californië zette haar ervaringen om in emotionele tekeningen die haar struggles laten zien. “Infertiliteit is moeilijk om toe te geven en te accepteren” zegt Alison tegen Huffington Post. “Je voelt veel schuldgevoel en boosheid, ook tegenover je eigen lijf. Het is een periode van zo veel onzekerheid, stress, medicatie enz., dat vrouwen die het zelf nooit hebben meegemaakt het waarschijnlijk nooit écht zullen kunnen begrijpen.”

Alison hoopt dat haar tekeningen andere vrouwen die hetzelfde meemaken kunnen helpen. “Ik hoop dat ze hierdoor inzien dat hun verborgen gevecht niet voor iedereen verborgen is. Het is er een die meerdere mensen doormaken, elke vreselijke twee weken opnieuw.”

(Bron: Alison Wong / Huffington Post)

Lees ook: Wat als je maar niet zwanger raakt van de tweede.