Thea verhuisde met haar gezin naar Almere: “daar wilde je toch niet dood gevonden worden?”

20.09.2017 10:00

Ze zagen hun twee kinderen écht geen pubers worden in hun krappe jaren ‘30 woning in Amsterdam-Oost. Dus verhuisde Thea (37) met haar gezin naar Almere Poort. Daar vonden ze veel ruimte en veel licht.

‘Ik hing de telefoon op en mijn benen trilden. De makelaar had me net verteld dat ons bod van 315.000 euro was geaccepteerd. We werden de eigenaren van een geweldig pand met veel staal, beton en glas in Almere Poort, met 240 vierkante meter woonoppervlakte. Ik vond het zó eng. Wat hadden we gedaan? Het grootste deel van mijn leven woonde ik in Amsterdam en nu gingen we weg. Zouden we geen spijt krijgen? Ging het niet te snel? Ik kende Almere helemaal niet. Kon ik daar wel gelukkig zijn? En de kinderen? Ik heb in paniek wel eens geroepen: ‘We doen het toch niet!’ Achteraf zie ik dat dat gewoon vrees voor het onbekende was. Want spijt heb ik nooit gekregen.’

‘Voordat we verhuisden woonden we in een super gezellige jaren ‘30 woning in Amsterdam Oost. Maar het was er zo donker. Ik werd daar een beetje somber van. Zelfs overdag had ik alle lampen aan. Onze kinderen Fee en Miller werden groter en ons huis knapte bijna uit zijn voegen. Ik was altijd aan het opruimen want er was eigenlijk geen ruimte voor onze spullen. De slaapkamers van de kinderen waren zo klein dat er net een bed en een kastje in paste. Echte leuke puberkamers waar ze over een paar jaar met vrienden konden chillen, dat kon je daar niet van maken. We wilden heel graag groter wonen, maar in Amsterdam was dat onbetaalbaar. Almere was lange tijd geen optie voor ons. Te ver weg. En al was ik er nog nooit geweest, het leek me ongezellig en saai. Geen sfeer, geen karakter. Daar wilde je toch niet dood gevonden worden? Op een middag zaten we weer tegen beter weten in huizen in Amsterdam te kijken op Funda, toen mijn man het plattegrondje een beetje uitzoomde. Eens kijken wat er buiten de stad te krijgen was. Toen zagen we een huis in Almere waar we meteen verliefd op waren. Zo’n mooi ontwerp, zo ruim, zo licht. En we konden het gewoon betalen. Dus gingen we er eens kijken. Verstand op nul, open blik en zien of we daar zouden kunnen wonen.’

‘De wijk bleek prima. Overal groen, prachtige architectuur, veel ruimte. Het huis was nog mooier dan op de foto’s. Na de bezichtiging ging ik met de trein naar Amsterdam terug en mijn man met de auto. Gewoon om eens te zien hoe lang dat duurde. Met twintig minuten was ik weer terug in de hoofdstad, waar ik een kapperszaak heb. ‘Voor dat reizen gaan we het niet laten,’ riep ik meteen. Eigenlijk was ik al verliefd. Op dat huis, met zijn 240 vierkante meter oppervlak en al dat licht. We besloten ervoor te gaan. Als het niets zou zijn, konden we altijd nog terug. Nu, 1,5 jaar later, wil ik dat echt niet meer. Ik geniet zo van ons huis. Ook wanneer ik even naar de winkel fiets, word ik blij van de wijk. De gemeente heeft veel groen aangelegd en er bloeien overal vrolijke, kleurrijke bloemen. In de zomer gaan we met het hele gezin naar het strand, hier op fietsafstand. Er zit sindskort een leuke strandtent genaamd Beach Grill Steel Creek. Het is een beetje een rauwe tent, niet zo gelikt. Voetjes in het zand. Veel drijfhout. Dat past bij ons. Als de kinderen dan lekker in het water spelen en Mike en ik een drankje doen, hoor je mij niet klagen.’


Dit interview is mede mogelijk gemaakt door Almere City Marketing. Almere heeft voor ieder wat wils; Of je nu stads, dorps, landelijk of juist heel exclusief wilt wonen; Almere heeft het! Om de stad goed te leren kennen, moet je de verschillende mooie plekken gewoon zelf zien en beleven.

Zaterdag 14 oktober kun je het landelijke Almere Hout ontdekken tijdens de WoonExpeditie. Wat kun je doen? Bezoek de Almeerse Woonmarkt met al het aanbod van nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels en ga langs diverse prachtige nieuwbouwlocaties zoals Vogelhorst, Overgooi, Nobelhorst en Oosterwold.

De WoonExpeditie vindt plaats tussen 12.00 – 16.00 uur. Voor meer informatie; hetkaninalmere.nl 

 


Fotografie: Marijn Scheeres