Thomas van Luyn: tips om je mannelijkheid te bewaren met een baby op je buik

Cabaretier Thomas van Luyn (en de man van Barbara, en dus de vader van Felix (8) en Morris (2)) vond het moeilijk om zich tijdens het dragen van de Babybjorn nog een man te voelen. En hij weet waar hij het over heeft, want hij heeft er ook maanden mee rondgelopen. Hij heeft 4 bizarre maar effectieve tips om je mannelijkheid te bewaren. 

Lees ook: Onderzoek: jonge vader krijgt (nog) minder slaap dan jonge moeder

Wat is als man de beste manier om jezelf te ontmannen? Vlinderdasje, goede suggestie. Naar patchouli geuren, zeker. Paarse zijden pofbloezen, gemanicuurde nagels, geplukte wenkbrauwen: Allemaal goede mogelijkheden. Maar het summum van virtuele castratie moet toch de Babybjorn zijn. Die polyesther buidel die elke man in een oogwenk omtovert in een mislukt wijf, een moederprothese.
Ik weet waar ik het over heb, want ik heb er ook maanden mee rondgelopen. In mijn joggingbroek met pantoffels eronder, door de supermarkt.
Je zag de mensen denken van goh, dit zouden we vooruitstrevend en geëmancipeerd moeten vinden, maar we zien vooral een slappe lul zonder ballen die thuis onder de plak zit. Zijn vrouw zal wel een internationaal detacheringsbedrijf runnen of zoiets.

Jagende Oerman
Ik zeg niet dat ik dat zelf óók vind, integendeel. Ik geloof heus niet in die apekool van de Jagende Oerman die in zijn Grot op Mars woont of dat soort larie, maar ik wil wel dat mensen weten dat ik een man ben, en geen zijen sok. En een lap om je nek met een baby erin, zegt toch: “Afwassen doe ik ook. Neem me mee en ik strijk je jurkjes voor je” En Ja, veel vrouwen die smelten inderdaad als ze een man met een baby zien, maar dat is het foute soort smelten.
Vertedering is geen sexuele onderwerping. Kan je net zo goed zelf gaan duimzuigen. Dus, wie denkt er met me mee? Hoe voorkomt de jonge vader dat hij wandelend billendoekje wordt?

MIJN GOUDEN TIPS  VOOR HET OPENBARE VADERSCHAP:

Tip 1: Tatoeages. Veel en vunzig. Van die tato’s die uit je kraag je nek in kruipen, stippen bij je duim, een traan op je wang. Dat je op zo’n crimineel lijkt die zijn leven een béétje heeft gebeterd. Maar als ze aan je kind komen dan vermoord je ze. Zo eentje.

Tip 2 : Ga roken. Niets straalt meer ongeïnteresseerdheid uit dan een peuk in je bek wanneer je een luier verschoont. Leg dan bij voorkeur de baby op een motorkap, of een glasbak of op het zadel van je brommer.

Tip 3: Duw de kinderwagen met één hand. Zo heb je de andere vrij om een krantje te lezen, een shagje te draaien of iemand voor zijn bek te slaan. Blikje bier in je vrije hand (kun je stiekem Rivella in doen) staat ook cool.

Tip 4: Draag de baby NIET ondersteboven aan zijn enkels, ook al passen die in 1 hand. Met een bungelende baby krijg je gezeik, en dan slaat je vrouw je in elkaar.

Lees ook: Idiote dingen die mannen zeggen tijdens de bevalling

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Woorden die voor ouders opeens iets héél anders betekenen

Deze woorden stonden voor Barbara voor de leukste dingen in het leven,...
Lees verder

1 Comment

  • Nummer 3 deed ik. Zonder blikje trouwens, want dat was 26 jaar geleden al not done. Er zit nog steeds geen statiegeld op, maar dat interesseert niemand meer. Dus, als alternatieve vader, en huisman, duwde ik de kinderwagen met één hand. De andere hand in de zak.
    Zo’n buikzak heb ik ook aangeschaft er maar een paar keer gebruikt. Dat is 3 × fout:
    1. Het is verschrikkelijk onhandig. Je bent dan meteen 30 cm dikker en knalt het hoofd van je kind overal tegenaan. Vrouwen lachten niet vertederd maar uit.
    2. Je lijkt een beetje op een kangoeroe. Maar hebben mannelijke kangoeroes wel een buidel?!
    3. Met zo’n zak aan je nek, is het de bedoeling dat het kind zich behaaglijk voelt. Zo lekker dicht tegen papa aan. Dat schijnt het verschil te zijn met een kinderwagen. Ik heb het verschil niet gemerkt. Integendeel. Als het kind in de kinderwagen onrustig werd, schommelde ik een paar keer met de kinderwagen. Maar als het op je buik begint te klagen, ga je niet midden in de supermarkt maar even een schommelend sprintje trekken. Kind gaat dus harder huilen en dan ook nog heel dicht bij je oor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.