Travel light met kinderen? Dat wordt gegarandeerd een RAMP

Elke maandag geeft Franke, inmiddels goed getraind als moeder, advies over prangende kwesties. Deze week: relaxed op reis met kleine kinderen doe je zo. 

Heerlijk, vakantie! Met een beetje geluk ben je net voor de massa uit, of staat er een prachttrip gepland naar de zon in september, als het niet zo druk en loeiend heet meer is (en laten we hopen dat we corona dan ook lang en breed begraven hebben. Voor altijd.)

Waar ik het deze week even met je over wilde hebben: die vakantie. Met kleine kinderen. Daar zitten wat haken en ogen aan. Zoals: de bestemming. Daar kan ik makkelijk over zijn: de komende jaren ga jij het liefst naar een huisjes in Nederland (fijn dichtbij als je kind onverhoopt de buikgriep krijgt) of een resort, liefst van Duitse makelij want die zijn by far het schoonst en van alle gemakken voorzien. 

Alles mee 

Dan: wat neem je mee? Ik zeg: alles. Alles wat je hebt. Alles wat jij kan bedenken dat je mee moet nemen, neem dat mee. Elke moeder heeft haar eigen voorkeur, dus ik kan nu een makkelijk lijstje voor je produceren, maar je weet maar nooit waar je tijdens je vakantie opeens behoefte aan krijgt. Zo ken ik iemand die standaard het wippertje meeneemt op vakantie. Ja, lijkt mij ook gesjouw om niks, maar zij vindt het heerlijk. 

Zelf ben ik vooral van de alles extra. Dus zeg maar: een extra luiertas voor manlief, met daarin extra billendoekjes, extra sudocrèm, extra schone kleren, extra speentjes. Mocht je een luiertas kwijt raken in die overvolle oververhitte bus, dan heeft je man altijd een extra setje van alles. Handig!

Do not travel light

Ik weet het, je hele huishouden meesjouwen is allesbehalve sexy. Maar ja, dat was deze fase in je leven sowieso niet echt. En je kunt maar beter een beetje oppassen, want voor je het weet sta je druppelend van angstzweet op een airport ergens met een opeens in rap tempo poepend kind, zodat je door je luiertjes heen gejast bent nog voor je het vliegtuig in moet – is me overkomen

Of denk je; nou die ene avond zonder dikke tas moet lukken, maar dan ben je opeens je handen in de wc-pot aan het wassen omdat je geen luierdoekjes meer blijkt te hebben en je kind ligt te spartelen op een dekentje want in dat ene Franse restaurant hadden ze geen verschoontafel en nou ja, toen werd het me toch een bende – is me ook overkomen.

En zo kan ik nog even doorgaan, maar je kunt ook gewoon nu alvast die extra spullen pakken zodat je nooit nooit nooit dit soort ellende hoeft mee te maken. 

Fijne vakantie, hè! Geniet!

Meer tips van Franke lezen? Bestel dan hier haar nieuwe boek Ik denk dat ik het wel kan, boordevol tips voor kersverse moeders!

 Openingsfoto: Wie Xiong, Unsplash 

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

De verschillen tussen werkende moeders en thuisblijfmoeders

Lange dagen in de grauwgrijze kantoortuin of de hele dag aan de...
Lees verder