Dit handige trucje zorgt voor meer melk bij het kolven (zou het echt werken?)

12.06.2019 04:55

Kolven is niet altijd een pretje. Je staart maar naar dat flesje, terwijl het amper voller wordt. Herkenbaar? Probeer dan een keer dit trucje.

Voor lactatiedeskundige Johanna Sargeant is dit een bekend probleem. Veel van haar klanten hebben hiermee te maken. Daarom bedacht zij een tip voor iedereen bij wie het kolven niet de gewenste hoeveelheid melk oplevert: schuif een babysokje over het flesje heen terwijl je bezig bent, zodat je niet kan zien hoe veel melk je al hebt gekolfd.

Huh? Hoe zou dat dan moeten werken? Nou, er zit wel een idee achter. Om de productie op gang te brengen (en te houden) het je namelijk het hormoon oxytocine nodig. Maar als je gestresst bent, maak je veel minder van dit hormoon aan. Dus: ben je heel erg gefocust op je productie, en baal je van hoe weinig melk je nog maar gekolfd hebt, dan zit dat juist je productie in de weg. Met een sokje om het flesje kan je niet zien hoe veel je al geproduceerd hebt, en je daar dus ook niet druk over maken.

Volgens Johanna is de productie van sommige vrouwen die ze dit trucje heeft aangeraden 2-3 zo groot geworden. Dat klinkt top toch? En baadt het niet, dan schaadt het vast ook niet.

Bron: Facebook

Lees ook: Moeder deelt foto’s voor en na het kolven en het verschil is echt bizar