Check deze twaalf koosnaampjes. Wat zijn ze beeldig. En raar!

09.03.2018 21:30

Renske heeft een babynamenobsessie, maar koosnaampjes bedenken voor haar huidige goddelijk gebroed is ook een grootse hobby. Schattige, lieve en leuke namen, maar soms ook gewoon raaaaare namen. Lees dan.

Hoi hoi het gaat vandaag over de koosnaampjes die ik heb bedacht voor mijn goddelijk gebroed dat wordt weer lachen mensen.

LEES OOK: Een jongensnaam voor een meisje, waarom ook niet? Check deze 14 namen!

HA HA HA HA ik zit nu mijn onzekerheid weg te lachen HA HA HA HA HA.

 1. Hoepesnoeper. Zo noem ik baby B. regelmatig. Ik denk dat het komt omdat hij best wel dik is; een soort van worstenbroodje. Of nee het is meer een heel dik kleverig snoepje. Ik heb alleen geen idee waar het woord hoepe vandaan komt vet slecht begin dit zeg.
 2. Poes. Peuter S. is een heel aanhankelijk maar nógal eigenzinnig figuur en poezen zijn dat ook heb ik me laten vertellen en dus hoorde ik mezelf laatst poes tegen mijn bloedeigen zoon zeggen. Zo van: POES! het eten is klaar en ook POES! je moet onder de douche. Dat rijmt.
 3. De voornaam van het betreffende kind met -lap erachter. Werkt als een trein, superlachen moet je doen joh. En het werkt ook met opa en oma. En eigenlijk werkt het met iedereen z’n naam. Je kan het zo gek niet bedenken of -lap past erachter. Zo van: ‘We gaan zo naar oma-lap. En pappa-lap gaat je brengen. Leuk hè?’ Toegeven het klínkt misschien nu raar, maar raar is niet erg raar is hip je moet het gewoon proberen hupsakee.
 4. Snokkelaar en dus geen smokkelaar want dat zou wel echt opmerkelijk zijn mijn kind is geen misdadiger als je dat soms denkt BAH. Verder moet ik je weer teleurstellen want ik heb geen idee waar de naam Snokkelaar vandaan komt de officiële namenbanken kunnen er in ieder geval niks mee. Oh wacht misschien komt-ie wel van de Snorkels?? Nu ik er zo over nadenk lijkt me dat nog het meest logisch ik was namelijk vroeger fan van de Snorkels.
 5. Snokkie is een verbastering van Snokkelaar dat is echt niet zo moeilijk kind kan de was doen.
 6. Plakkie. Deze is extreem makkelijk want allebei mijn jongens hebben het werkelijk áltijd stikheet ze plakken de hele dag als een idioot. Voor zover idioten ook plakken.
 7. Stinksnoep. Ik zou me zo kunnen voorstellen dat veel mensen dit een heel erg goor en raar koosnaampje vinden maar ik moet het toch opschrijven want ik hoorde laatst dat als je echt een goed schrijver wilt worden dat je dan de schaamte voorbij moet en moet opschrijven wat je écht denkt ook de gore dingen. Nou, hier komt het, ik zeg dus stinksnoep tegen baby B. want het is een heerlijk dikke snoep, maar drie keer per dag ruikt-‘ie in de verste verte niet naar bloemetjes maar naar andere gore dingen het is POEP heel veel POEP laten we het beestje bij de naam noemen vandaar stinksnoep.
 8. Plaksnoep is natuurlijk een samentrekking van eerder genoemde woorden dus deze behoeft verder geen uitleg. Behalve dat plaksnoep een heerlijk woord is om te zeggen tegen een baby. Probeer maar eens. Lief he vind ik ook.
 9. Flokkie. Heel raar inderdaad. Alsof het een soort hondje is? Maarja ik zeg het lekker toch. Flokkie, kom, we gaan naar de groep! Groep is trouwens mijn woord voor het kinderdagverblijf.
 10. Snoet is een heel erg normale en leuke koosnaam ik kan hier echt niks tegenin brengen ik weet zeker dat er iemand is die ook snoet zegt tegen haar kinderen, het is bijna (!) een hippe babynaam.
 11. Snoeter is dus snoet met -er erachter. Zó moeilijk is dat toch niet? Sjonge jonge moet ik nou alles uitleggen hier? GEK word ik ervan.
 12. Plakpoes is de hekkensluiter en op zijn zachts gezegd wat vreemd, maar ik heb je al gezegd dat ik de schaamte voorbij moet hier anders word ik straks links en rechts ingehaald door andere bloggers. Maar nog even over de naam: als je goed hebt opgelet weet je waar-ie vandaan komt namelijk van plaksnoep, plakkie en poes. Ik vind het een heerlijke bijnaam en als jij dat niet vindt dan zeg ik pech voor jou, je hebt er echt alleen jezelf mee. Maar ik zou eieren voor mijn geld kiezen als ik jou was.

Anyways, jullie mogen alle koosnamen van mij/ons overnemen dat vind ik helemaal niet erg! Maar ik vind wel dat jullie nu zelf ook over de brug moeten komen met lieve, leuke en gênante koosnaampjes anders moet ik onderduiken uit schaamte en dan kunnen jullie de eerstkomende jaren geen stukje meer van mijn hand verwachten en dat zou zonde zijn want we hebben best veel lol samen al zeg ik het zelf.

Laat het ons dus snel weten op onze Facebook-pagina!

LEES OOK: Als je het niet eens wordt over de naam voor je kind.