Vanaf het moment dat je bevalt, worden je geslachtsdelen algemeen bezit

Vanaf het moment dat je bevalt, worden je geslachtsdelen algemeen bezit
Op het moment dat je bevalling inzet (en nog járen daarna), is je vagina niet meer van jou, maar is ze onderdeel van het algemeen bezit, merkt Anne. Net als de piemel van je man en de geslachtsdelen van je kinderen.

Wat ik eerst onder privégebied schaarde, namelijk mijn vagina, is tegenwoordig zo’n beetje van iedereen. Het begon bij de verloskundige die er iets te zoeken had en nu vindt de peuter ook dat ze er ongevraagd even aan mag zitten.

1) De verloskundige moet natuurlijk meten hoeveel ontsluiting je al hebt. Daar ga je (als je niet al lang daarvoor onder controle stond van een gynaecoloog/IVF kliniek uiteraard).

2) Gedurende de rest van de bevalling tot en met de hechtingen aan toe kijken er minimaal twee of drie vreemden naar je tot dan toe privé geachte stukje lichaam.

3) Ook de kraamverzorgster controleert elke dag de stand van je vagina. Geneest het snel genoeg? Hangen er niet nog wat stukjes baarmoeder uit? Ja joh, kijk maar even goed!

4) Daarna is je vagina weer tijdelijk van jou (en je partner).

5) Totdat je baby een peuter is geworden. Dan moet zij, net als jij bij haar doet, éven ongevraagd jouw vagina wassen met het washandje. “Hé ga wég jij daar! Het kietelt en mama doet het zelf wel even!”

6) Ook je man ontkomt er niet aan. Ik zie hem nog achteruit springen in de douche “Niet aan mijn piemel zitten!” zegt hij verschrikt tegen de peuter, die zich vol enthousiasme aan dat handige handvat vasthoudt.

7) Gelukkig zijn je kinderen niet preuts geboren. Want hun geslachtsorganen zijn sowieso van iedereen die hem of haar toevallig verschoont. Ook op het consultatiebureau worden ze in al hun naakte glorie onderzocht.

8) Kinderen lopen sowieso nogal te koop met hun blote kont. De peuter (nog niet zindelijk) mag even zonder luier door het huis lopen. Dat zal de baby weten ook. ‘Kijk eens, blote billen!’ zegt de peuter tegen de baby, en duwt haar vagina zowat in zijn gezicht. De baby kijkt eens goed en grijpt dan een willekeurig vetje vast, gelukkig bevindt dat vetje zich aan haar bovenbeen. Anders hadden we toch maar mooi een #metoo momentje te pakken. Alhoewel, ze vroeg er wel echt heel duidelijk zelf om.

Lees ook: 10 Waarheden over je ontzwangerde lijf.

Geschreven door
More from Anne Kleisen

Zijn onze kinderen veilig op school en op de opvang?

Anne woont tegenover een groot plein. Kinderdagverblijven en scholen gebruiken dit plein...
Lees verder