Vergeef me, dokter, ik heb gezondigd

24.08.2015 12:30
zondigen

Femke loopt al een paar weken rond met een ontstoken oor. De dokter schreef eerst rust voor (hahaha…PEUTERRR) en toen antibiotica. Nu de kuur echter is afgelopen, is de oorontsteking nog steeds aanwezig. Als Femke heel eerlijk is, weet ze wel hoe het komt: ze heeft een beetje teveel gedronken de laatste paar dagen. Maar dat durft ze dus niet tegen de dokter te vertellen. Vandaar dat ze hem een brief stuurt. (Om het uit te leggen, want het was gewoon heel eventjes nodig…)

Lieve dokter,

Precies acht dagen geleden kwam ik bij u met mijn ontstoken oor. U schreef me antibiotica voor en ik dacht dat de boel binnen een dag of drie wel rechtgetrokken zou zijn. Nu, een week later, loop ik echter nog steeds met pijnscheuten en een koortsig hoofd door het leven. Eerst vermoedde dat ik antibiotica-resistent was geworden, maar toen ik langer nadacht, besefte ik dat ikzelf wel eens een flinke hand gehad kon hebben in het feit dat ik maar niet wil genezen. Ik heb namelijk een beetje gedronken deze week. En ik heb wel eens op internet gelezen dat drank de werking van antibiotica kan verzwakken. Nu weet ik niet om hoeveel drank dat precies gaat, dus ik heb het even op een rijtje gezet voor u. Laat u me weten of ik hier de in-de-weg-staander van mijn eigen gezondheid ben? (En alvast: sorry, ik was een beetje dom)

LEES OOK: De vrouw die je kinderen nooit zullen kennen…

– Het weekend kwamen er twee vrienden van me langs en gingen er vier flessen cava doorheen. Dat vindt u misschien veel, maar er was een goede verklaring voor: ze zagen mijn huis voor het eerst. En daarbij waren we met z’n vieren, dus ging het maar om één fles cava per persoon.

– Maandag was de eerste werkdag na de vakantie en naar goed gebruik werd die dag afgesloten met een glaasje champagne. Ik bedoel…het is niet niks om na een heerlijke zomer weer aan de slag te moeten. U snapt natuurlijk wel dat dat leed een beetje verzacht moest worden (ok, het waren er twee).

– Dinsdag hoefde ik voor het eerst sinds lange tijd niet direct uit mijn werk door naar mijn personal trainer (die zit namelijk op Bali), dus is het MIJ dan te verwijten dat ik een glaasje witte wijn meedrink als mijn collega’s een fles opentrekken?

– Woensdag was ik vrij, maar toen was mijn peuter zo ont-zet-tend irritant dat ik om vier uur echt heel erg behoefte had mijn irritatie wat af te vlakken met een glas viognier.

– Donderdag heb ik me rustig gehouden. Zelfs toen mijn man me een biertje aanbood, zei ik: ‘Nee, ik zit aan de antibiotica. Dat lijkt me niet verstandig.’

– Vrijdag ben ik zelfs thuis gebleven toen een paar vrienden belden of ik een terrasje met ze wilde pakken. Niet alleen omdat ik mijn peuter niet alleen thuis kon laten, maar ook omdat ik verstandig wilde zijn.

– Maar ja, toen werd het weer weekend en toen was mijn broer jarig en had ik een borrel bij de buren en ben ik naar de Parade geweest (want daar woon ik heel dicht in de buurt) en bij elkaar opgeteld ging dat om meer wijntjes dan ik me kan herinneren.

Denkt u dat mijn alcoholgebruik iets te maken heeft met het nog steeds ontstoken zijn van mijn oor? Of overdrijf ik?

groetjes,

Femke

LEES OOK: “Ik ben supergelukkig, hoe kon ik nou aan de drank raken?”