Vernederd en in tranen: Moeder moet 15 liter moedermelk weggooien

moedermelk
In een open brief aan het Britse Heathrow Airport schrijft de razende moeder over de 15 liter borstvoeding die ze niet mee mocht nemen op de vlucht. De melk was bedoeld om haar acht maanden oude zoontje mee te voeden, die ze had gekolfd terwijl ze op zakenreis was. 

Lees ook: Als je je een incapabele ouder voelt

In de brief schrijft Jessica Coakley Martinez dat het combineren van het moederschap en een werkend leven niet mee valt, maar dat ze zó haar best doet om de twee zo goed mogelijk te doen. Zo kolft ze iedere dag om haar zoon borstvoeding te kunnen blijven geven. En die liters (15!) opgespaarde gekolfde melk die ze mee terug wilde nemen, moest ze dus weggooien. Zonde en enorm pijnlijk ook.

De melk mocht niet mee, omdat haar zoon niet bij haar was. Zo zijn nu eenmaal de regels. Maar zelfs het inchecken van de melk mocht niet meer en dat vinden wij toch wel heel erg pijnlijk. Want wij, maar ook Jessica, begrijpen echt dat de veiligheid heel belangrijk is. En dat regels er niet voor niets zijn, maar een beetje flexibiliteit om de melk alsnog te mogen inchecken had toch best gekund?

Wat vind jij? Praat mee op onze facebookpagina!

facebookpost

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

Ohhhh dáárom is dat rompertje zo gemaakt #lifehack

Oh, jemig. Ik had geen idee. Geen idee. Je hoeft dat rompertje...
Lees verder