Vieze dingen die alle moeders doen (zonder blikken of blozen)

Femke is van nature nogal snel vies van dingen. Drinken uit glazen van anderen of een hap uit een koek van haar man, nee, dat doet ze liever niet. Sinds de komst van Max heeft ze echter een enorme verandering doorgemaakt op dat vlak. Dit zijn de vieze dingen waarvoor zij haar hand niet meer omdraait.

Lees ook: 15 Tips om ‘s morgens op tijd de deur uit te komen.

* In een toiletpot wroeten (met je handen)
Die spenen en duplo-blokjes springen niet vanzelf de wc uit.

* Aan dingen ruiken om te bepalen wat het is
Is dat poep? Heb je gespuugd? Er is maar één manier om daar achter te komen.

* Snot met je blote handen afvegen
Max heeft in de winter doorlopend een snotneus en ik heb nooit een zakdoek bij me. Dus vaak veeg ik de boel af met mijn handen (die was ik daarna heus hoor). Soms doe ik het zelfs met mijn t-shirt.

* Aan iemands kontje ruiken
In het begin deed ik dat nog stiekem in een hoekje of op een toilet, maar tegenwoordig til ik mijn kind midden in grote menigten op om te ruiken. Liever een keer teveel geroken dan een keer te weinig.

* Een gezichtje schoon boenen met je eigen spuug
Er is nu eenmaal niet altijd een snoetenpoetser in de buurt en je hebt je eigen spuug altijd bij je. Ach, en soms is snelheid geboden (bijvoorbeeld wanneer je je kind wegbrengt naar de opvang en ziet dat hij nog onder de chocoladepasta zit. Lekker!)

* Poep determineren
Het is een beetje gek, misschien, maar ik ben nog altijd blij als Max poept. Gewoon, omdat ik blij ben dat zijn darmpjes goed werken. Ik check ook altijd goed of het er een beetje normaal uitziet en als het gelig kleurt, raak ik meteen in de stress.

* Snotkorrels uit een neusje pulken
Als ik íets irritant vind, is het wel een kind dat de hele dag met zo’n grote verdroogde korrel snot in zijn neus loopt. Vroeger kon ik ouders daar om verachten. Dus als ik het maar even zie bij Max ga ik hoep-hoep met mijn wijsvinger in zijn neusje en weg is het.

* Eten opvangen dat wordt uitgespuugd
Ik zie het al in de eerste seconde dat Max ergens een hap van neemt…oh jee, hij gaat het uitspugen…waar je bij ieder ander afstand zou nemen, schiet je als moeder meteen toe als je kind heeft besloten dat ie dat stukje kip niet te pruimen vindt. He-le-maal geen probleem. Nee, ik ga niet zover dat ik het dan zelf opeet. Alhoewel ik vrouwen ken die daar niet voor terugdeinzen.

* Kleding dragen met spuugvlekken, zonder te bedenken dat je je kunt omkleden
Gelukkig komt dit niet zo vaak meer voor, maar toen Max een baby was, spuugde hij zoveel dat er echt geen verkleden aan was. Tegenwoordig zit ik geregeld onder het snot, omdat hij zijn gezichtje tegen mijn schouder aanlegt als ik hem optil (ongeacht de klodder die onder zijn neus hangt…daar moeten we nog aan werken). Ik kom meestal pas achter de snotvlek als ik op kantoor ben.

Lees ook: 13 Dingen die echt anders voelen nu je moeder bent.

Geschreven door
More from Femke Sterken

11 vet onzinnige filmpjes die kinderen een miljoen keer kijken

YouTube staat ongetwijfeld vol met zeer verantwoorde, educatieve filmpjes. Dus waarom komen...
Lees verder

1 Comment

Comments are closed.