Vijf redenen waarom de jonge vader het (heus) niet zo slecht bedoelt

10.02.2017 00:10

Ben je eindelijk weer eens een avondje op stap geweest, kom je thuis in een enorme zwijnenstal. En als je er iets van probeert te zeggen (‘Zou je misschien de volgende keer … willen opruimen???) krijg je van manlief nul op het request. ‘Zorg ik ervoor dat je de deur uit kan, is het wéér niet goed!’ Onze opvoed-expert en psycholoog Krista Okma kent vijf redenen waarom we niet direct in de aanval moeten gaan.

1. Ook hij probeert dat ouder-ding nog te ontdekken. Had, net als jij, van tevoren geen idee. En is nog steeds bezig om het te laten bezinken. (Hij heeft vast net ‘multitasken’ en ‘tips’ ingetikt op die iPad van ‘m).

2. Ook hij is moe. Als in ‘overreden door een vrachtwagen vol met olifanten’– moe.

3. Ook hij hoopt dat het op een dag weer helemaal normaal gaat worden, allemaal. En droomt daar nét op dat moment eventjes over weg.

4. Ook hij probeert érgens 17 minuten per dag voor zichzelf vandaan te sprokkelen.

5. Ook hij is – naast superpapa, jouw Valentijn, werknemer of –gever van het jaar en ideale schoonzoon, gewoon maar een mens.

Nee, inderdaad, de vraag waarom het óns wel lukt en hém niet, is daarmee niet beantwoord. Maar dat is weer een hele andere blog. Deze is om ervoor te zorgen dat je hem weer een klein beetje liever gaat vinden. Zodat jullie de avond misschien zelfs wel samen af kunnen maken (en de troep kunnen laten staan).

Krista Okma iUU1788_Minipubers_COV 2.indds al ruim vijftien jaar pedagoog en ontwikkelingspsycholoog, moeder van drie kinderen (8, 7 en 4 jaar) en auteur van diverse opvoedboeken. Haar meest recente boek is Minipubers! – een survivalgids voor ouders van kinderen van 6-12 jaar. www.kristaokma.nl.

 

 

 

Bekijk ook: Luiertassen waar je wel mee over straat kan (en hij ook)