Wat vind jij: alle leraren verplicht de griepprik?

06.02.2016 21:30

Wat een toestand! Hele scholen liggen plat door de heersende griep, die al bijna twee maanden duurt. Daarom pleit viroloog en influenza-expert Ab Osterhaus voor een verplichte griepprik. Goed idee?

Moeders rennen hysterisch weg bij de eerste de beste kuch die ze horen uit angst voor de gevreesde griep die nu al bijna acht weken ons land teistert. Horrorverhalen van arme zieken, die wel twee weken platliggen met hoge koorts vliegen je om de oren. Misschien ben je zelf al de sjaak geweest en kun je er helaas over meepraten, over hoe je voelde alsof er trein over je is heen gedenderd. En het zorgt voor problemen, inmiddels. Want hele scholen liggen plat. Klassen worden bij elkaar gevoegd, kinderen worden zelfs naar huis gestuurd. Want er is geen gezonde leraar meer te vinden, ook niet onder de invallers en freelancers.

Viroloog Ab Osterhaus pleit er daarom voor dat iedere leraar standaard de griepprik krijgt om het ziekteverzuim onder leraren in de toekomst te verlagen. Want, zo stelt hij, iedereen de griepprik geven is goedkoper dan al die invalkrachten die nu de boel moeten redden. In de zorg wordt de griepprik al standaard gegeven, niet alleen omdat zorgverleners zelf ziek kunnen worden, maar vooral ook om de ziekte niet te verspreiden en zwakkere patiënten aan te steken.

Zou het wat zijn voor leraren, de griepprik? Wat vinden jullie?
Laat het ons weten op onze Facebook-pagina.