“Ik vind mijn vrouw dik en onaantrekkelijk geworden. Kan ik dat zeggen?”

11.09.2019 00:10

Bart (35) is getrouwd met Veronique (33) en samen zijn ze ouders van Melle (3) en Jeroen (4). Veronique is sinds de laatste zwangerschap enorm aangekomen en vindt dat wel prima. Sterker nog, ze is over de jaren eigenlijk steeds meer gaan eten. Bart houdt van haar, maar vindt het moeilijk dat zijn vrouw zichzelf lichamelijk verwaarloost. Kan hij er iets van zeggen?

“Veronique was nooit graatmager, maar ‘dik’ kon je haar ook niet noemen. Ik ben niet zo goed in maten, maar ik vermoed dat ze voor de geboorte van de jongens in maat 38/40 paste. Na de geboorte van Jeroen kwam daar een maatje bij en na Melle nog wel twee maatjes. Ik denk dat ze nu maat 46 heeft en ik weet dat mensen haar ‘dik’ noemen. Ik ook. Al zeg ik dat niet hardop. Veronique zit heel erg met haar gewicht, dat weet ik, maar ze doet er niets aan. Avond aan avond zit ze op de bank te hangen en eet ze hele pakken koekjes en repen chocolade weg. Oh wee, als ik er iets van zeg. Dan ontploft ze. Weet ik wel hoe zwaar ze het heeft? Heeft ze het niet verdiend om zichzelf ’s avonds een beetje te laten gaan?

Soms vraagt ze aan me of ik haar nog aantrekkelijk vind. Altijd zeg ik: “Ja, natuurlijk, schat” Op een bepaald niveau is dat ook zo, want ik houd van haar, voor altijd. Maar als ik puur naar haar lichaam kijk dan kan ik, als ik heel eerlijk ben, niet meer zeggen dat ik er opgewonden van raak. Ik vind het vreselijk om te zeggen en ik heb het ook nog nooit hardop uitgesproken, maar wat moet ik hiermee? Ooit zei een vriend tegen me: “Zeg nooit tegen een vrouw dat ze dik is” en daar heb ik me tot nu toe aan gehouden. Maar is dit niet het moment om toch de stoute schoenen aan te trekken en het maar toe te geven: “Ja, schat, je bent dik en nee, ik vind dat niet zo aantrekkelijk?”

Lees ook: “Mijn man en ik maken ruzie over de opvoeding. Wat moeten we doen?”