Waan je weer even klein bij de familiemusical ‘Waanzinnig gedroomd’

17.12.2014 14:30

Ik was één jaar toen de eerste Kinderen voor Kinderen werd uitgezonden en ben dus opgegroeid met liedjes als ‘Waanzinnig gedroomd’ en ‘Op een onbewoond eiland’. Het kinderkoor is still going strong en inmiddels zingt en danst mijn oudste dochter Zoé van zes jaar de liedjes van nu uit volle borst mee (en trouwens ook al die klassiekers want die heb ik haar min of meer opgedrongen).

Dus toen ik hoorde dat de familiemusical ‘Waanzinnig gedroomd’, door de theaters zou gaan toeren moest en zou ik daar naartoe met mijn dochter. Afgelopen zondag was het zover en wat wás het leuk.

De musical vertelt het verhaal van Guus die met zijn moeder Julie naar een nieuwe stad verhuist. Julie probeert haar hoofd boven water te houden in haar nieuwe baan, terwijl Guus in een klas komt waar veel wordt gepest. Zijn nieuwe schooldirecteur is dan ook ten einde raad en schakelt de hulp in van meester Augustus. Met hun nieuwe meester doet de klas van Guus een bijzonder muzikaal project dat alles verandert: ‘PROJECT M’.

De liedjes die het mooie, soms ontroerende verhaal omlijsten zijn nummers uit 35 jaar Kinderen voor Kinderen en dus herkenbaar voor ouders én kinderen. Terwijl ik fanatiek meeklapte bij ‘Meidengroep’ en ‘Ha ha ha je vader’ (en me zelf weer even zes waande), blèrde Zoé enthousiast mee met ‘Klaar voor de Start’. Zo hadden we allebei een topmiddag (en de rest van de dag de liedjes in ons hoofd).

De musical toert nog tot en met maart door Nederland, kijk voor meer informatie op www.waanzinniggedroomd.nl