Waarom moeders net een 5-sterrenhotel zijn

19.10.2021 18:00

“Soms voel ik me net een hotel”, verzuchtte een vriendin van me aan tafel. We hadden gegeten en zojuist de tweede fles wijn opengetrokken. Ze vervolgde: “Om zes uur ’s ochtends begint het: boterhammen smeren, kinderen wassen en aankleden, de man uit bed schoppen en iedereen voor 08.15 de deur uit zien te krijgen.” Ik knikte instemmend en nam een nog een slok wijn. Moeders zijn ook net een hotel. Een vijf sterren hotel welteverstaan.

De service 
Die is ongeëvenaard, kunnen we wel stellen. Moeders zijn 24/7 beschikbaar. Altijd. Of dat nou om 06.00 ’s ochtends is, of midden in de nacht. Eén piep, en we staan paraat. Ruimen kots op. Vegen diarree-billen af en smeren zonder morren middernachtelijk boterhammen met pindakaas voor hongerige kinderbuikjes. We vertellen met liefde honderd keer hetzelfde voor-het-slapen-gaan-verhaaltje en beheersen het zo efficiënt mogelijk opruimen van andermans troep tot in de puntjes. Ook munten we uit in wasjes draaien: groot, klein, kleur of wit – kom maar door!

Lees ook: Wat ze je niet vertellen over het moederschap.

De faciliteiten
Over een hypermoderne gym beschikken we niet, maar daar staat tegenover dat papa en mama een groot bed hebben en net een nieuwe bank, die het beiden zeer goed doen als springkussen. Verder is er in huis: een i-pad, voorzien van de  nieuwste kinderapps en is er de mogelijkheid tot het binge-kijken van heerlijk onverantwoorde kinderseries op Netflix. Ook fijn: de hypermoderne staafmixer. Zelfs de meest vieze groente tovert hij om tot een smakeloos prutje, dat moeiteloos naar binnenglijdt. Oh, en hadden we onze flexibele breng- en haalservice al genoemd? Voor de deur staat een kolossale bakfiets. Van speeltuin naar vriendjes en weer terug naar de speeltuin; u roept, wij trappen.

De keuken
Onze keuken is dag en nacht geopend en voorzien van alle gewenste apparatuur. Zo noemden we eerder al de staafmixer, maar we beschikken ook over een XL tosti-apparaat, sinaasappelpers en sapmachine. In principe hanteren we een dagelijks wisselend menu, maar desgewenst kan er ook drie dagen achterelkaar hetzelfde gegeten worden. Gezond eten staat bij ons voorop, maar op aanvraag kan er over de groente een dikke laag appelsmoes. Wel tijdig reserveren in geval van medegasten.

Staf
Onze kleinschalige staf is uiterst vakkundig, flexibel en toegewijd. We kennen onze gasten door en door en denken altijd een stap (of twee) vooruit. Zo beschikken we over een mand vol cadeautjes voor last minute kinderfeestjes en plannen we nooit meer dan één activiteit per dag. We weten hoe onze gasten het brood het liefst gesneden zien (in vier stukjes) en dat ze in de winter het liefst op hun zomersandalen naar buiten gaan.

De kamer
Deze is altijd volledig ingericht naar de wensen van de gast. Met knisperend opgemaakte bedden, schreeuwerige posters aan de muur en een beker met vers getapt kraanwater op het boekenkastje. Indien gewenst kan er een rij knuffels aan het voeteneind worden gezet. Of worden de Legosteentjes vakkundig onder het bed geveegd. En uiteraard beschikken de kamers over een bedlampje en blijft de deur altijd open, zodat het er nog voldoende ganglicht naar binnen valt  Mocht het bed niet lekker slapen, dan kan er worden uitgeweken naar het grote tweepersoonsbed een kamer verderop. Voorverwarmd en wel.

Lees ook: Waarom moeders veel leukere mensen dan voordat ze kinderen hadden.