Wat we door het bloggen over het moederschap hebben geleerd

04.09.2014 05:00

Het is nu een half jaar geleden dat Barbara en Femke met Me-to-We begonnen. Inmiddels gaat het supergoed met de site, hebben we meer dan 100.000 bezoekers en zijn we genomineerd voor een award (stem op ons, onderaan dit bericht!). Bedankt lezeressen!!

Femke en ik werkten in de bladenwereld. Maar met de bladenwereld gaat het niet zo goed. Overal vallen ontslagen, er staan bergen schrijvende freelancers op straat en iedereen roept tegen elkaar: op internet, daar ligt de toekomst.
Maar ja… wat?
Ergens in december vorig jaar besloten Femke en ik om samen een blog te beginnen over het moederschap. We misten humor en relativering in alle blogs die we kenden. Het doel van het blog was eigenlijk alleen maar om dat dan maar eens te gaan oefenen, dat online.
En wauw! Wat waren we verrast door het succes.
Binnen een paar weken wisten meer dan 200.000 bezoekers ons te vinden. En nu zitten we op zo’n 100.000 mensen per maand die ons weten te vinden.
Apetrots waren we.

Blut
Maar ja: het kost heel veel tijd. Twee stukjes per dag moeten erop om al die bezoekers aan ons te blijven verbinden. We tikten en tikten tot we erbij neervielen. Ons echte werk begon eronder te lijden, onze gezinnen ook, want we verdienden nog geen geld.
Nu zien jullie af en toe een gesponsord stukje op de site staan, We zetten er altijd ADVERTORIAL bij, zodat je weet dat we er geld voor krijgen. We schrijven echter niet over producten waar we ons niet thuis bij voelen, want we blijven wel onszelf, maar er moet natuurlijk ook wat verdiend worden.
Dat gebeurt nu langzaam.
Van dat geld kunnen we onszelf een heel klein beetje betalen en nog meer leuke vrouwen uitnodigen om voor ons te schrijven. Velen doen dat voor niks, of voor een symbolisch bedrag, maar vooral: omdat ze het superleuk vinden.

Gieren van het lachen
Wij, Femke en ik, vinden het ook nog steeds het allerleukst om te doen. Elke dinsdag zitten we samen met de gastschrijvers, te gieren van het lachen als we stukjes tikken.
En dit is wat we ervan geleerd hebben.

1.
Je kan de werkelijkheid bijna niet overdrijven
Als we laten zien hoe het leven van ouders van jonge kinderen er écht uitziet, dan herkennen jullie je daar in. We overdrijven bijna altijd, dat weten jullie, dan benoemen jullie ook, en toch is het dan herkenbaar. Het is fucking zwaar, en vaak bizar hilarisch. Daar zijn we het over eens.

2.
Bij jullie is het net zo’n chaos als bij ons
Jullie moeten ook keihard lachen (menen we te merken) om al die perfecte plaatjes van opgeruimde huizen en prachtig opgemaakte bordjes voor de kinderen. Daar hebben we toch geen tijd voor!? Het wordt hoog tijd dat we in de media een meer realistisch beeld gaan zien van jonge gezinnen. Bij jullie en ons thuis gaat het er heel anders aan toe!

3. 
Jullie zijn net zo moe als wij
Overdag staan we ons mannetje, maar als het avond wordt, dan kakken we massaal met z’n allen in. Om negen uur naar sportschool? Hahahahaaaaa! Dat doet ons goed.

4.
We zijn soms te vies
Als Femke een stukje schrijft over zwanger zijn waarin ze eerlijk toegeeft dat ze verlangd naar een klysma, dan vinden jullie dat niet leuk. Haha. Dat stukje is bijna niet geliked!

5.
Zwangere vrouwen en alcohol blijft een taboe
Echt boos waren jullie toen Barbara schreef dat ze tijdens haar zwangerschap wel eens een glas wijn dronk. In het stukje legt ze uit dat het beter is dat niet te doen, maar jullie vielen allemaal over me heen. Helaas zal ik nooit meer zwanger zijn zodat ik die keuze niet meer hoef te maken! Femke misschien wel, dus we wachten af…

6.
Seks blijft privé
Stukjes over seks delen of liken jullie niet. En toch blijven we ze schrijven, want het is een belangrijk vraagstuk binnen je relatie (en best een opgave om het goed te houden als je kleine kinderen hebt, of bent uitgescheurd tijdens de bevalling…). Blijf ze dus maar lekker stiekem lezen!

7.
Me-to-we moeders bepalen zelf hoeveel ze werken
Onze bezoekers laten zich door niemand vertellen hoeveel dagen ze moeten werken. Ze maken zelf keuzes, willen leuk werk maar ook genoeg tijd hebben voor hun kinderen, dat blijkt steeds weer uit jullie commentaar als het over werk gaat. Ga zo door!!

8.
Het hoeft niet allemaal perfect
Sterker nog: we zijn gewoon onszelf, en als het huis een troep is en de kinderen slapen, kruipen we gewoon tegen onze man aan om samen een filmpje te kijken. Morgen is er weer een dag!

PS…
Me-to-we is genomineerd voor de Dutch Mom Blog Awards. De uitreiking is al bijna: tot 11 september kun je op ons stemmen.
We willen heel graag deze prijs winnen zodat we nog meer leuke berichten voor jullie kunnen maken.
STEM HIER OP ONS!
https://www.mamaevent.nl/over-het-100-mama-event/stem-op-jouw-favoriete-mom-blog/

Bedankt jullie! En op naar de volgende 6 maanden