Weer eens wat anders dan een bordje pap

Pannenkoeken ongezond als ontbijt? Nee hoor, want deze pannenkoekjes maak je gewoon met pap en fruit. Lekker, gezond, en nog razendsnel klaar ook!

De meeste kinderen zijn als ze een jaar oud zijn nog altijd dol op hun flesje pap, maar dit is ook de leeftijd dat ze eindelijk gezellig aan tafel met de pot mee kunnen eten. Dus hoe vervang je dat favoriete flesje nou in een andere gezonde, snelle en vergelijkbare ontbijtvariant?

Een bordje pap klaarmaken is een optie, maar aangezien die van jou waarschijnlijk ook alles ‘zelluf’ wil doen, kun je beter kiezen voor iets wat een vaste substantie heeft. Dus, moeders, opgelet. Wij hebben dé truc voor een snel, gezond en lekker ontbijt: pannenkoeken van Bambix Ontbijtgranen. Werkt super als je je dreumes aan het eten wil krijgen en het is een goede afwisseling naast die standaard papfles of boterham met een fruithapje. Veel werk? Helemaal niet, je maakt ze binnen 5 minuten met de ingrediënten die je toch al in huis hebt (en waarmee je anders dus het flesje zou bereiden). Zo blijft je kind de goede voedingsstoffen binnenkrijgen die in de Bambix ontbijtgranen zitten, en je kunt eventueel de pannenkoekjes beleggen wat fruit. Hebben ze dat ook gelijk binnen. Beleg de pannenkoek met een eetlepel Olvarit fruithapje of maak van gehalveerde druiven een gezichtje op de pannenkoek. Wedden dat je dreumes zijn ontbijt al naar binnen heeft voordat jij uberhaupt een slok van je koffie hebt genomen? Eet smakelijk!


Dit heb je nodig: 

 • 3 eetlepels Bambix Licht Volkoren ontbijtpap
 • 1 banaan
 • 1 ei
 • vloeibare margarine of olijfolie
 • koekenpan
 • eventueel als beleg: 2 eetlepels Olvarit 8 maanden fruithapje

Zo maak je het:

 1. Prak de banaan in een kom, voeg 10 gram (3 eetlepels) Bambix Licht Volkoren toe en meng goed. Voeg vervolgens het ei toe en roer tot je een glad beslag hebt (hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag).
 2. Verhit wat vloeibare margarine of olijfolie in de koekenpan en maak 6 kleine pannenkoekjes van het beslag.
 3. Bak aan één kant tot er belletjes ontstaan. Draai ze voorzichtig om met een spatel.
 4. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op.
 5. Beleg de pannenkoekjes eventueel met 2 eetlepels Olvarit 8 maanden fruithapje.

Voila: een lekker en voedzaam ontbijt! Serveer met een bekertje melk (opvolg-, of borstvoedings-) om te drinken. Zo wordt het ’s ochtends een klein feestje aan tafel.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bambix, kijk hier voor lekkere recepten met Bambix Zonnige Ontbijtpap. Lees hier meer over ons advertentiebeleid.

 

 

Lees ook
Geschreven door
More from Leonie Berkenbosch

Doe nu mee met de Me-to-We stresstest

De wasmachine begeeft het terwijl er net een baal was ligt te...
Lees verder