Wéér slecht geslapen? Zo verschijn je top op je werk!

02.07.2015 04:58
concealer wallen

Weet je nog, vroeger, toen je nog geen kinderen had… Toen je nog uren kon tutten voor de spiegel, makkelijk een paar keer per dag je lippenstift of eyeliner kon bijwerken en zeeën van tijd had om ingewikkelde maskers drie kwartier in je haar te laten trekken. Well, those days are gone! Met kleine kinderen erbij mag je van geluk spreken als je tijd hebt voor een snelle douche en een make-upsessie van pak ‘m beet 90 seconden. Daarom gaat Me-to-We je helpen. We testen de beste producten voor moeders. Wat werkt écht, is snel, makkelijk en blijft lang zitten. (O, ja: en geheel reclamevrij!!)

Concealer test

Aflevering 1: Concealer! Want als er één product is dat moeder goed kunnen gebruiken, is het wel iets om je wallen mee te verbergen.

LEES OOK: Hoe te weinig slaap voor wallen zorgt… en wat je er aan kunt doen!

BABOR, Face make-up Perfect Skin Illuminator (tint: 02 Medium, prijs: €22,00)

Babor Concealer testDoor aan het dopje aan de onderkant te draaien, komt er wat concealer in het kwastje en kun je aan de slag. Ietwat moeilijk te doseren, maar dat vergeef ik ‘m direct want: hij ruikt lekker fris, het kwastje smeert fijn en de donkere kring onder mijn oog verdwijnt als sneeuw voor de zon. Nice!

 

 

SANS SOUCIS, Perfect Look Highlight & Concealer (tint: 20 Medium beige, prijs: €16,90)

Sans Soucis Concealer testDeze concealer breng je aan met zo’n kwastje/sponsje/dingetje dat je ook vaak bij een lipgloss ziet. Daarmee kun je echt alleen wat stipjes aanbrengen en verder smeer ik het uit met mijn vingers. Aan de andere kant van de stick zit een highlighter die net wat lichter is dan de concealer. Twee-in-één dus, da’s handig. Ik moet alleen best wat spul aanbrengen voordat ik geen donkere kring meer zie en als ik uit de badkamer loop en mezelf in het daglicht aan een nadere inspectie onderwerp, blijk ik een beetje gelige kring om mijn oog te hebben gesmeerd, hmmm, dat is niet de bedoeling.

SMASHBOX, 24hour CC Spot Concealer (tint: Fair, prijs: €27,00)

Smashbox concealer testDan de duurste in het rijtje, de concealer van Smashbox, een kleine verpakking, maar na twee mini-stipjes gezet te hebben met het dunne sponsje, heb ik meer dan genoeg concealer te pakken. In tegenstelling tot de andere concealers heeft Smashbox een redelijk lichte ondertoon. De donkere kring onder mijn oog is vrijwel meteen weg, maar voor mijn gevoel is het nu wel erg witjes en ik krijg de concealer moeilijk helemaal egaal weggesmeerd waardoor je van dichtbij kunt zien dat ik ‘iets’ op heb. Oordeel: hij werkt heel goed, maar dan óf alleen op de meest donkere plekken van je wal óf als eerste laag voor wie daarna nog foundation of bb-creme of iets dergelijks aanbrengt. (Maar daar heb ik ‘s ochtends geen tijd voor hoor. Next!)

MUA, Cover & Conceal Concealer (tint: Fair, prijs: €2,49)

MUA concealer testDan een goedkopere optie. Deze MUA concealer is gewoon bij Kruidvat te verkrijgen en is zo’n 20€ (!) goedkoper dan de andere varianten. En ja, dat merkte ik wel. Waar de rest geurloos is of lekker rook (de Babor), ruikt deze concealer een beetje naar… snif, snif… bouwmarkt? En waar de andere concealers heel makkelijk in te deppen waren, smeert deze meteen wat onhandig uit en voelt hij nog lang wat plakkerig. Maar… als ik na een half uurtje in de spiegel kijk, ziet het er best goed uit, best heel goed eigenlijk voor iets dat nog geen €2,50 kost. Verrassend.

CLINIQUE, Even Better Concealer (tint: natural, prijs: €23,35)

De Clinique concealer zit in een kleinClinique Concealer test potje en voelt een beetje als schmink. Ik brengt ‘m aan met mijn vingers en smeer ‘m in no-time uit onder mijn ogen. Waar de Babor en Sans Soucis concealers wat meer getint zijn en de Smashbox en MUA varianten de huid wat witter maken, is deze concealer van Clinique het meest neutraal. Dit is degene die je in noodgeval zelfs zonder spiegel snel op zou kunnen smeren voordat je de deur uit rent om je kroost te droppen bij het kinderdagverblijf en meteen door te sjezen naar die belangrijke afspraak.

Conclusie:

Conclusie concealer testVoor ieder wat wils. MUA is een fijne oplossing voor de budget-moeder. Voor de haast-moeder is Clinique de beste keuze: snel, makkelijk en it does the job. En heb je écht een moeilijke nacht gehad, dan zou ik aanraden om toch even een 20 seconde pit-stop voor de spiegel te maken en Babor aan te brengen. Eventueel gecombineerd met Smashbox om de die-hard-type-vier-nachtvoedingen-in-één-nacht-waaaarooom dieppaarse kringen weg te werken.

 

 

 

 

LEES OOK:  Zullen we het eens hebben over de donkere kant van die eerste weken?