Wel of niet de laptop mee op vakantie? Aan deze Pad heb je genoeg!

31.07.2014 15:27

ADVERTORIAL – Een paar dagen voor de vakantie viel de gezinstablet van Barbara kapot. Gelukkig is ze blogger en kreeg ze een Asus Transformer Pad opgestuurd. Die ging natuurlijk meteen mee op vakantie. Dat scheelde weer een hoop gedoe op de achterbank…

Het was even flink balen toen ik twee weken geleden de auto uitstapte, de jongste van 2 uit zijn stoeltje probeerde te bevrijden en onze tablet opeens uit de auto viel.
Krak, kapot was het ding.
O nee – en dat twee weken voor de vakantie!
Even dacht ik nog dat het wel lekker zou zijn, om te leven zonder tablet. Nooit meer ruzie over wie erop mag, en nooit meer dat gezeur midden op de dag: “Mag ik Minecraft spelen…?!”
Maar toen hij eenmaal weg was, viel me op hoe erg we het misten.
Zeker op vakantie. De kinderen zijn er uren zoet mee achterin de auto en als ze ‘s avonds slapen kan ik erop werken. Althans – als die tablet een toetsenbord zou hebben. Want nu neem ik alsnog een laptop mee om onderweg te kunnen bloggen. En toen kreeg ik een Asus Transformer Pad opgestuurd – een tablet dus met een toetsenbord erop!

Makkelijk!
Twee dagen voor de vakantie kwam het pakje aan. Samen met Felix (8) ben ik het gaan uitpakken. Ik legde Felix uit wat de bedoeling was: dat hij er onderweg naar Frankrijk op moest spelen, dat we er vakantiefoto’s mee gingen maken en dat ik er af en toe een stukje op zou gaan tikken.
Ik had ook nog nooit op het Android-besturingssysteem gewerkt, dus ik was benieuwd of we er met z’n tweeën uit zouden komen, of toch Thomas om hulp moesten vragen.
Nou, dat viel reuze mee.
We openden het pak, laadden de Asus op, en gingen intuïtief te werk. Het zag eruit als een minilaptop, maar mét touchscreen. Je kunt de tablet dus bedienen door het toetsenbord te gebruiken of door het scherm aan te raken. Het toetsenbord kan eraf, maar bleek eigenlijk ook heel handig als standaard te werken.
In no time hadden Felix en ik er een paar spelletjes-apps op gezet. En toen we ook heel snel op de wifi zaten en het mailprogramma werkte, besloot ik het risico te nemen: ik zou geen laptop meenemen op vakantie, alleen de Asus Transformer Pad.
Dat scheelde weer een paar kilo!

Een laptop met touchscreen
Bij Felix was het natuurlijk een hit. De hele weg was hij in de weer met zijn nieuwe spelletjes en zijn vertrouwde Minecraft.
Een heel grappige bijkomstigheid was dat Morris (2), die niet snapt dat je computerschermen niet moet aanraken, nu dus een laptopje bleek te hebben gevonden waar je wél touchscreen op hebt! Zo kreeg hij toch nog gelijk, tot zijn grote vreugde.
Onderweg nam ik ook foto’s van de achterbank, met de omdraaifunctie waarmee je ook selfies maakt: het kwam goed uit, want dan hoefde ik me niet steeds om te draaien, ik word nogal wagenziek. Zo kon ik steeds op het scherm de jongens zien als ze iets wilden, wat voor grote hilariteit op de achterbank zorgde.
We hebben de tablet dus super intensief gebruikt, en de batterij hield het de hele reis vol.

foto 2

Geen snoeren meer in de keuken
Eenmaal op ons vakantieadres gebruikte ik de Asus als laptop. Het toetsenbord werkte goed, de navigatie ging vanzelf en ik kreeg mijn mails in één keer verstuurd. Ook was ik makkelijk online om op de site van me-to-we te kijken en in het Wordpres-systeem te kunnen. Ik verheug me er al op dat we straks thuis niet meer allemaal apparaten en snoeren in de keuken hebben slingeren, maar gewoon alleen de Asus waar de kinderen op kunnen spelen en ik wat tussendoor klusjes kan doen. Dan laat ik mijn laptop op mijn werkplek liggen.
Ik ben dus heel blij met onze nieuwe tablet. Ik kan maar één groot nadeel verzinnen: nu hebben we een apparaat waar niet alleen Felix (gamen), en Morris (knopjes drukken) op willen, maar ik (werken & Netflix kijken) ook!
Dat wordt elke dag wachten tot ze slapen…. (Of me verstoppen op de top van een berg.)

De ASUS Transformer Pad TF103 is beschikbaar vanaf €279.

foto 1