Welkom bij de club van normale moeders (dit zijn de 14 toegangseisen)

27.10.2019 05:00

Het is zo’n leuke club, de club van normale moeders. En lid worden is hartstikke simpel (voor normale moeders dan), kijk maar naar de toegangseisen.

Lees ook: Ouders, ga toch eens normaal doen! Dat is echt beter voor de kinderen

1. Het kan je niet zoveel schelen wat voor voeding een andere moeder in haar kind stopt, want hé, het zijn jouw zaken niet.

2. Evenmin zul je je online dan wel offline druk maken om de plek waar een andere moeder al dan niet wil of is bevallen.

3. Hoe verschrikkelijk blij je ook bent met je baby, er zijn momenten dat je even niet meer weet wat je moet van vermoeidheid en wanhoop als het huilen maar niet stopt en je alles hebt geprobeerd en je letterlijk aan je baby gaat vragen of ie please please please even kan vertellen wat er mis is.

4. Twee dagen na je bevalling zie je er gewoon lekker zwanger uit. Je skinny jeans ligt ergens onderin je kast vergeten te zijn.

5. Als je een andere moeder ziet strugglen met haar kind, vraag je of je kan helpen. Dan trek je niet afkeurend je wenkbrauwen op, laat staan dat je een opmerking maakt over je eigen perfecte moederskills (want die heb je helaas ook niet).

6. Je werkt wel of niet en dat is jouw keuze en wat een andere moeder doet, beschouw je als haar eigen zaak.

7. Je twijfelt voortdurend of je het allemaal wel goed doet, maar als je naar de kinderen kijkt die vrolijk functioneren en er niet ondervoed uitzien, weet je dat je ergens iets naar behoren hebt gedaan.

8. Er zijn momenten dat er door je hoofd schiet ‘goh, toen we nog met z’n tweeën waren…’ en dan lijkt dat momentje van vroeger toch net een tikje relaxter. Vooral in een restaurant, ofzo. Of op vakantie. En dat is oké en doet niks af aan je moederliefde.

9. Een tv/tablet/telefoon-scherm beschouw je als een handig hulpmiddel om je kind over te halen anderhalve seconde stil te zitten en z’n klep te houden, en niet als een instrument van de duivel dat bij eenmalig gebruik al ernstige verstandschade bij je kind zal veroorzaken.

10. Als je voor de zestiende keer op één nacht eruit moet, ben je gewoon even diep ongelukkig.

11. Uiteraard probeer je je kind gezond te laten eten, maar je weet ook dat-ie echt niet doodgaat aan een stuk slagroomtaart.

12. Soms doe je boos tegen je kind omdat je zelf eigenlijk moe/chagrijnig bent. En nee, dat stond niet in je zorgvuldig uitgedachte opvoedplan want…

13. …een zorgvuldig uitgedacht opvoedplan heb je niet. Je hebt basisregels, gevoel en met die twee probeer je er het beste van te maken.

14. Dat je achter je eigen keuzes staat, betekent niet dat je een andere moeder affikt om die van haar.

Lees ook: Komische video: moeders, jullie zijn normaal!