Wist je dit? 7 Dingen die effect kunnen hebben op je sex drive

30.06.2018 04:55
Wist je dit? 7 Dingen die effect kunnen hebben op je sex drive

Zijn er bij jullie een aantal dingen veranderd in de slaapkamer, sinds jullie kinderen hebben gekregen? Je bent niet de enige. Maar gebeurt er wat minder tussen de lakens, en baal je daar een beetje van? Dan zijn er dingen waar je rekening mee kan houden. Ons moeders kwam vooral punt 3, 4 en 5 wel bekend voor. 

1. Alcohol: Veel vrouwen voelen zich in eerste instantie na een of twee glazen wijn misschien juist wat losser dan normaal, maar in de praktijk heeft alcohol een averechts effect op je sex drive. Alchohol kan je fysieke en emotionele gevoelens verdoven, waardoor je minder interesse krijgt in sex. Alcohol valt niet voor niets in de categorie downers.

2. Marihuana: Voor sommige vrouwen werkt cannabis als een afrodisiacum, omdat het je grenzen vervaagt en je zintuigen gevoeliger maakt. Maar voor veel vrouwen heeft het juist een omgekeerd effect, en verlaagd het hun interesse in sex. Vooral wanneer je langere tijd regelmatig wiet gebruikt, kan dit effect hebben op je testosteronlevels, waardoor je sex drive significant kan dalen.

3. Stress: Stress is niet alleen mentaal, maar ook hartstikke fysiek. Als je niet in de juiste mindset bent, kan dit opgewonden raken heel erg in de weg zitten. Dus loopt je hoofd over van

4. Wrok: Ben je minder in de stemming om sex te hebben met je partner? Probeer dan eens te bedenken hoe dit komt. Vaak zit hier een opgebouwde wrok achter over onuitgesproken (kleine) dingen. Stofzuigen, afwassen, slingerende sokken, kinderen die opgehaald moeten worden: het klinkt futiel, maar onuitgesproken kunnen als deze dingen er opgestapeld voor zorgen dat je tussen de lakens niet meer zo’n zin hebt.

5. Pijn tijdens de sex: Schokkend veel vrouwen hebben pijn tijdens de sex, vooral na de bevalling. Veel vrouwen schijnen te denken dat dit een natuurlijk onderdeel van sex is, en dat ze zich eroverheen moeten zetten. Terwijl (te veel) pijn een teken kan zijn dat er iets niet goed zit. Als het elke keer dat je het doen pijn doet, is het niet zo gek dat je op een gegeven moment niet zo enthousiast meer bent.

6. Medicatie: Vooral antidepressiva staan erom bekend dat ze je sex drive kunnen verminderen. Ze verbeteren je stemming door je serotoninelevels te verhogen, maar verlagen tegelijkertijd je libido. Als dit in jouw geval ook zo is, dan kan je met je dokter kijken of er opties zijn om dit te verbeteren.

7. Medische aandoeningen: Aandoeningen zoals diabetes, artrose of reuma kunnen effect hebben op ze sex drive. Ook omdat ze lichamelijk voor minder comfort zorgen. Als je lichamelijk moeilijker sex hebt, kan dit effect hebben op je libido.

bron: Popsugar

LEES OOK: ‘Sex? Niet met dat bierbuikje van hem’