Woorden die voor ouders opeens iets héél anders betekenen

Deze woorden stonden voor Barbara voor de leukste dingen in het leven, totdat twee jongetjes roet in het eten gooiden. 

Lees ook: De belangrijkste vraag van het ouderschap beantwoord

‘Contacten’
Was: een lijst van mensen die je allemaal weleens belde om te kijken hoe het met ze ging en met wie ze je zelfs regelmatig afsprak!

iPhone-contacts

Werd: een hinderlijk ding dat je nooit meer gebruikt en dat alleen nog maar ruimte inneemt op je smartphone naast alle kinderspelletjes & video’s van de kinderen.

 

‘Weekend’
Was:
eerst heel lekker uitslapen en/of veel seks hebben, dan beschuitjes eten in bed en je rond een uur of één afvragen: wat zullen we vandaag eens gaan doen?

door de zee rennen

Werd: om 6.11 uur twee iPads uitdelen en dan niet meer in slaap komen omdat er iedere drie minuten iemand met het ding op je hoofd ramt dus dan maar opstaan en ontbijt maken in de hoop op een rustige ochtend maar helaas slaan ze nu elkaar de hersens in dus moet je wéér naar buiten zonder te hebben gedoucht en vlucht je dus maar naar de speeltuin die om 8.13 uur nog dicht blijkt te zijn en de Appie ook waardoor je maar even doelloos rondjes fietst door de buurt op zoek naar een ijssalon die natuurlijk ook nog niet open is en na een tijdje zie je een koffietentje dat open is, maar je durft niet te stoppen want je bent als de dood dat ze dan alle kanten op rennen dus dan toch maar zonder koffie weer naar huis en je afvragen hoe je de rest van de dag doorkomt want het is pas 9.01 uur.

 

‘Vakantie’
Was: een tijd van avontuur, lekker zwerven en wel zien waar je terechtkwam – maar eerst even een weekje uitrusten in een fijn hotel en veel seks hebben.

DIner strand 164066582

Werd: zie weekend, maar dan plus: de angst dat de kinderen in een zwembad flikkeren.

 

‘Feestje’
Was: in je mooiste kleren dansen en drinken vanaf een uur of negen ’s avonds tot je omviel.

chique 153686047

Werd: in een comfortabele broek iedereen op zijn plaats duwen terwijl je een taart probeert te snijden met in het midden zo’n stukje chocolade in de vorm van een hulstblaadje waarvan alle kinderen roepen: ‘die wil ik’ en die je dan ten einde raad maar zelf in je mond stopt waardoor de jarige woedend wordt maar je hebt geen tijd om hem/haar te troosten want de tafel valt bijna om vanwege het geduw rondom die taart en van de kartonnen limonadebekertjes zijn er al 4 gevallen maar ach, het is toch een wegwerpkleed en daar begint de stoelendans al…! En daarna pas witte wijn drinken tot je omvalt (Gaat tegenwoordig iets sneller.)

 

‘Laptop’
Was: een ding waarmee je je werk deed en waar je ’s avonds lekker mee op schoot zat en ‘m dan met een brillendoekje afnam.

laptop met appel
Werd: een apparaat dat je nooit meer kan openklappen zonder dat je 2-jarige “BOB DE BOUWER!!” brult, wat natuurlijk je eigen schuld is, want soms mag hij wel filmpjes kijken en soms niet.

 

‘Vrije tijd’
Was: alle tijd tussen een uurtje of zes tot na middernacht – plus: de weekenden.

moterhelm

Werd: van 21.30 tot 22.30 – min: de weekenden.

 

‘Slapen’
Was: iets om naar uit te kijken. Het had geloof ik iets met uitrusten te maken.

slapend 121201839
Werd: bidden dat er niemand wakker zal worden en dan zelf wakker blijven van elk vogelgeluid en denken dat het de peuter of baby is en ondertussen van elk uur wel een tijdstip op je wekker voorbij hebben zien komen en pas rond 6 uur in slaap vallen – wanneer je alweer op moet.

 

‘Winkelen’
Was: met een vriendin een hele middag de stad in en alles passen wat je leuk leek en een paar honderd euro uitgeven en dan lekker wijntjes drinken.

1342422710581227
Werd: in 45 minuten de speelgoed- en snoepafdelingen van de HEMA en het Kruidvat proberen te ontwijken terwijl je de kinderen op en af je fiets tilt, waarbij ze steeds bijna omflikkeren, en dan helemaal verwilderd met de verkeerde tandpasta en maat rompertjes thuiskomen.

 

‘Olifant’
Was: een olifant.

4002273_orig

Werd: de hoofdpersoon in een liedje dat je opeens de godganse dag hoort en nu ook zelf begint te neuriën – ook als er geen kinderen in de buurt zijn.

Pfffffff.

Lees ook: Bloedeerlijke tekeningen over de realiteit van het ouderschap

Foto’s: Thinkstock.

Geschreven door
More from Barbara van Erp

De machopappa: “Op vrijdagavond heb ik qualitytime met de baby”

In deze decembermaand trakteren we jullie op een serie moeder- en vaderkarikaturen....
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.