Zacha: “Natuurlijk zou ik er uit willen zien als achttien, maar ik heb geen tijd en puf om keihard te sporten”

28.01.2015 09:00
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf. Na de geboorte van haar derde kind werd Zacha (38) opgezadeld met een flubberbuik. Pien (6), Pleun (2) en Pepijn (10 maanden) eisen echter zoveel tijd op dat sporten erbij inschiet. “Die buik zal ik moeten accepteren.”

“Ik ben opgegroeid met één zus. Liever had ik meer broers en zussen gehad; dat leek me veel gezelliger. Als kind wist ik dus al dat ik later een groot gezin zou hebben. Maar toen trof ik een man die niet zo nodig een hele horde kinderen wilde. Het was de bedoeling dat we het bij twee kinderen zouden laten, maar op een dag kondigde zich plotseling ons cadeautje Pepijn aan. Ik vond het heerlijk om een derde kind te krijgen en dat het ook nog eens een jongetje was, was de kers op de taart.

Na de geboorte van de meiden bleef mijn lijf redelijk strak. Ik trainde destijds voor lange wandelingen zoals de Nijmeegse vierdaagse en maakte heel wat kilometers, dus daar heeft het vast mee te maken gehad. Na de bevalling van Pepijn is mijn buik heel flubberig geworden. Natuurlijk zou ik het fijn vinden als ik er nog uitzag zoals toen ik achttien was, maar ik heb geen tijd en geen puf om heel hard te gaan sporten. Ik werk achttien uur in de week, heb een huishouden en drie kinderen. Ach, ik heb ook wel vrede met mijn lijf.

_W4A0069

De geboorte van Pepijn heeft voor zoveel moois gezorgd! Voor zijn komst kon Pien nogal jaloers op haar kleine zusje zijn, maar sinds Pepijn er is gaat het veel beter tussen mijn twee meiden. Ja, drie kinderen is druk en ik heb weinig tijd voor mezelf. In feite bepaalt het ritme van de kinderen mijn leven, maar dat vind ik niet erg. Met zo’n derde ben je wel minder krampachtig dan met de eerste. Al ben ik altijd een redelijk makkelijke moeder geweest. Geleidelijk aan word je een multitasker.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook in de Kekmama verschenen.