De 10 dingen die iedere moeder kwijtraakt

Je krijgt kinderen en verliest daarmee een hoop. Ja, dat is toch gewoon zo? Natuurlijk krijg je er een hoop voor terug (ahum) maar je raakt ook een hoop kwijt, vindt Renée.

Lees ook: Een tweede kind. Deze veranderingen kun je verwachten

  1. Matchend ondergoed
   Waar is het slipje dat bij die bh past. Of andersom. Zit de een in de was, dan wel de ander. Of mijn kind loopt met het onderste deel rond op zijn hoofd, omdat hij een superheld is. Slipjesman, ofzo. Of ben ik nu de enige die sinds de bevalling van mijn eerste nooit meer een matchend setje draagt?
  2. Tijd voor jezelf
   Toen ik nog maar één kind had, kon ik nog wel eens een plukje hiervan vinden her en der. Maar nu… Nu ik moeder ben van twee jongens, is echt alles hiervan weg. Kwijtgeraakt of ergens verloren. Geen idee.
  3. Puf
   Heb ik niet meer. Ik zou eigenlijk zo’n glitter t-shirt van Gerard Joling moeten kopen. Dat gevoel van de puf er niet meer voor hebben. Dat compleet lege gevoel. Dat je voorraad puf écht op is. Alleen moeders weten hoe dat voelt.
  4. Ruimte op de memorystick van telefoon/tablet/camera
   Die dingen zitten bij iedere moeder compleet vol geramd met kinderfoto’s die je niet durft te deleten, omdat je bang bent daar ooit spijt van te krijgen. 
  5. Recepten voor avondeten die niet stijf staan van de koolhydraten
   Ik weet ze niet meer. Vergeten, denk ik. Mijn kinderen willen lasagna en ‘pasgetti’ en gebakken aardappels. Nummer 6 op deze lijst is hier een direct gevolg van.
  6. De 5 op de weegschaal.
   Van 57 kilo. Zoveel woog ik ooit toen ik nog jong en kinderloos was. Lang niet meer gezien, die 5.
  7. Stevige borsten
   Had ik ooit. Echt goede, ook wel. Ik heb nog steeds spijt dat ik er nooit een foto van heb gemaakt. Van hoe mooi ze waren. Ook hiervoor geldt: verloren sinds ik moeder ben.
  8. Inlevingsvermogen in niet-moeders
   Ik kan het niet meer. Me inleven in vrouwen die geen kinderen hebben. Nee, ik vind helemaal niet dat jij het recht hebt om te klagen. Ja, ik vind wel dat je je aanstelt. Sorry. Het is gewoon de waarheid. Als je zou weten hoe het is om werk en kinderen te combineren, dan zou je niet zo klagen om niks. Aansteller.
  9. De kracht om een zielig tv-programma te kijken zonder te huilen
   Ik kan het niet meer. Zeker niet wanneer er iets met zielige kindjes voorbij komt. Ik laat me ook ieder goed doel aansmeren. Je neemt een foto van een zielige baby en ik ben lid. Wat een softie ben ik geworden. Bah!
  10. Een beetje van je identiteit
   Welke moeder vraagt zich niet af en toe af: wie ben ik eigenlijk nog? Naast je rol als moeder, dan. Ik worstel daar soms best mee en ik geloof dat ik niet de enige ben. Voordeel van deze nummer 10: het wordt beter. Dat geldt voor nummer 7 niet. Helaas, lady’s.Lees ook: Moeders zijn nét mensen. Echt waar.

Geschreven door
More from Renée Lamboo

Met de kinderen vakantie vieren op een glamping, in een boomhut of lodge? Dit is Renée haar shortlist voor komend jaar

Curaçao. Thailand. Spanje. Renée gaat echt no way weer met haar kinderen...
Lees verder